Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Drsná hra má ukázať nevôľu Slovákov: Žraloky a bomby na migrantov, k nám sa nesmú dostať!

Táto hra rozhodne nie je vhodná.
Táto hra rozhodne nie je vhodná. (Zdroj: migranti.sk)

BRATISLAVA - Migranti momentálne patria v Európe momentálne medzi hlavné témy, aj časť Slovákov už stihla dať ostatným na starom kontinente najavo, aký má na vec názor. Na internete sa teraz objavila hra, ktorá rozhodne nevyjadruje pozitívny postoj k príchodu migrantov na naše územie.

Cieľom hry je nepustiť migrantov z lode na pevninu, a to pomocou žraloka, buldozéra, ostnatého drôtu či dokonca atómovej bomby. Autor svoj zámer na stránke vysvetľuje týmito slovami: "Všetky postavy a udalosti v tejto hre sú vymyslené, akákoľvek podobnosť s realitou je čisto náhodná. Hlavným cieľom hry je pobaviť a ak sa vám hra nepáči (alebo sa vám páči až príliš moc (viete koho myslím)), pohoršuje vás alebo je v rozpore s vašim puritánskym zmýšľaním, tak ju nehrajte, a choďte si radšej zahrať napríklad GTA 5 alebo Postal."

Hru si už na sociálnej sieti Facebook obľúbilo viac ako 1000 ľudí, niektorí očividne hrávajú pravidelne a komentáre pod hrou naznačujú, že sa im predstava takejto moci páči: "Veľmi chválim, veľmi dobrá hra. Škoda, že tam nie je pauza. Po 5021 migrantoch ma bolí ruka, že to sem neviem ani napísať. Ale migranti budú chodiť stále ďalší a ďalší, nepauzneme ich, teda veľmi poučná a realistická hra. Teším sa na ďalšiu verziu." Z Talianska by na návrh Európskej komisie malo byť relokovaných do ostatných štátov EÚ v priebehu dvoch rokov 24-tisíc migrantov. Len počas júna však tento štát prijal 27-tisíc migrantov.

Premiér Robert Fico minulý víkend zdôraznil, že slovenská vláda je pripravená pomôcť migrantom, no na dobrovoľnej báze. To sa podarilo presadiť aj na nedávnom summite v Bruseli. Podľa Fica je to tak správne, pretože migranti môžu predstavovať aj isté bezpečnostné riziko. "Ak by boli povinné kvóty prijaté, niekto by nám pridelil 800 alebo 1000 ľudí, o ktorých by sme nevedeli, kto sú," uviedol Fico v relácii Rozhlasu a televízie Slovenska - RTVS O 5 minút 12. 

Viac o téme: Migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu