Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovák surovo znásilnil a ukameňoval dievčinu (18) v Leeds: O 3 mesiace ho chytili na Slovensku!

V Košiciach zatknutý muž Zobraziť galériu (4)
V Košiciach zatknutý muž

KOŠICE/LEEDS - Policajtom Národnej kriminálnej agentúry sa podarilo včera chytiť hľadaného muža, na ktorého je v Anglicku vydaný zatykač. Róm zo Slovenska (21) ešte v marci tohto roka znásilnil a pokúsil sa zavraždiť len 18-ročnú dievčinu v Leeds. Na základe skvelej medzinárodnej spolupráce ho dolapili v Košiciach.

Mladík v noci na 6. marca na autobusovej zastávke na Beeston Road v Leeds krátko pred jedenástou večer miestneho času surovo napadol a znásilnil 18-ročnú dievčinu. Následne ju brutálne bil kameňom 20-timi ranami do hlavy, až kým neupadla do bezvedomia.  

"Na základe žiadosti anglických kolegov príslušníci Národnej kriminálnej agentúry pomohli stotožniť podozrivú osobu. Následne anglické justičné orgány vydali Európsky zatýkací rozkaz, na základe ktorého slovenskí policajti túto osobu okamžite zadržali," povedala pre Topky.sk policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.  

Ako informuje Daily Mail, polícia v Anglicku najprv začala vyšetrovanie pre znásilnenie, no neskôr skutok prekvalifikovala na pokus o vraždu kvôli závažným poraneniam hlavy a panvy, ktoré žena utrpela. 

Slovák surovo znásilnil a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: BBC, west yorkshire police)

Podľa polície útočník mal v čase incidentu oblečenú zelenú mikinu s kapucňou a dievčinu najprv prenasledoval v centre mesta. Po brutálnom incidente miestna polície varovala ženy, aby sa v meste mali na pozore.

Ako informujú britské médiá, v rovnaký deň mal ten istý muž prenasledovať niekoľko žien v centre mesta. Identita násilníka nie je odhalená, ide o Róma zo Slovenska.

Slovák surovo znásilnil a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: BBC, west yorkshire police)

 

Slovák surovo znásilnil a
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: BBC, west yorkshire police)

"Prokuratúra podala žiadosť na súd v Leeds kvôli európskemu zatýkaciemu rozkazu. Akonáhle bol rozkaz udelený, spolupracovali sme so slovenskou políciou prostredníctvom Národnej kriminality agentúry na zabezpečení zatknutia tohto muža. Sme veľmi vďační slovenským orgánom za ich pomoc," pochválil spoluprácu so slovenskými policajtmi detektív Nick Wallen a dodal: "Muž je v súčasnosti vo väzbe na Slovensku. My teraz sledujeme právny proces s cieľom dosiahnuť, aby bol vydaný späť do Spojeného kráľovstva." 
 
Dievčina utrpela po šokujúcom zážitku psychickú traumu. "Nebola som schopná prestať myslieť na to, čo sa stalo. Nemôžem spať, pretože to mám stále pred očami," povedala obeť o minútach hrôzy, ktoré, našťastie, prežila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu