Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Východ bojoval s kalamitou aj v noci: Toto zamestnalo hasičov v Prešovskom kraji

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Hasiči pre snehovú kalamitu zasahovali aj počas noci. Pomáhali najmä pri odstraňovaní spadnutých stromov a konárov z elektrických a telegrafických vedení a ciest. Vykonali desiatky zásahov k zapadnutým vozidlám a dopravným nehodám, ktoré sa stali pre poľadovicu.

V Prešovskom kraji zasahovali počas noci 8-krát, v Košickom 5-krát, v Banskobystrickom 2-krát, v Trenčianskom 4-krát a v Nitrianskom kraji raz. V Bratislavskom, Trnavskom a Žilinskom kraji hasiči nezasahovali. Viac práce však mali v sobotu (31.1.). Od 6.00 h do 18.00 h zasahovali celkovo 199-krát vo všetkých krajoch. V teréne boli najviac v Prešovskom kraji, a to 64-krát, 74 hasičov odstraňovalo najmä spadnuté konáre a stromy z ciest, zo snehu vyťahovali vozidlá.

V Košickom kraji zasahovali 40-krát. Okrem mnohých spadnutých stromov odstraňovali tiež jeden kmeň z rodinného domu a vyslobodzovali zásobovacie vozidlo a kamión. Pri zásahoch pomáhalo 61 hasičov. Aj hasiči v Banskobystrickom kraji zasahovali 40-krát. Na odstraňovaní dopravných nehôd, spadnutých stromov zo štátnych ciest a miestnych komunikácií ich pracovalo 73. Hasiči (57) zo Žilinského kraja zasahovalo pre popadané stromy, elektrické a telegrafické vedenia či zapadnuté autá 31-krát. V Trenčianskom kraji zasahovalo 26 hasičov 11-krát, v Bratislavskom 16 hasičov 5-krát a v Nitrianskom 7 hasičov 5-krát. Pomáhali najmä pri popadaných stromoch, nalomených konároch a strhnutých elektrických vedeniach. Hasiči (11) v Trnavskom kraji vykonali tri výjazdy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu