Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Do Bratislavy mieri ďalšia známa aerolinka: Plánuje prevádzkovať tieto lety po Európe!

Fly Niki plánuje spustiť novú linku z Bratislavy do Bruselu.
Fly Niki plánuje spustiť novú linku z Bratislavy do Bruselu. (Zdroj: Facebook)

BRUSEL/BRATISLAVA – Napriek zlému stavu cestovného ruchu na Slovensku, ktorý nedávno potvrdili aj v Európskej únii, leteckým dopravcom očividne stojíme za to, aby tu otvorili nové linky. Podľa zákulisných informácií, ktoré priniesli viaceré rakúske spravodajské weby, sa spoločnosť Fly Niki chystá spustiť pravidelnú linku Bratislava – Brusel.

Dcérska spoločnosť Air Berlin by mala začiatkom decembra oficiálne oznámiť, že od 1. apríla 2015 bude až 11 krát týždenne lietadlom typu Embraer 190 zabezpečovať leteckú dopravu z hlavného mesta Slovenska do Bruselu. Všetko podporuje aj fakt, že Niki zrušili niekoľko letov z Viedne, takže by lietadlá mohli pokojne presunúť do Bratislavy.

Letisko M. R. Štefánika sa k týmto rečiam nechce vyjadriť, hovorkyňa Veronika Ševčíková aj rakúskych novinárov odkázala na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční 4. decembra. „Slovenský trh je vždy veľmi zaujímavý, ale komentovať špekulácie a fámy ohľadom našich plánovaných trás nebudeme,“ uviedol hovorca Air Berlin Aage Dünhaupt.

V rezervačnom systéme Amadeus sa už podľa stránky planecrazy.sk objavili prvé informácie o letoch z Bratislavy do Bruselu. Cesta by mala trvať iba hodinu a 35 minút, čo je veľmi málo, súvisí to zrejme s tým, ako bude lietadlo rotovať. Lietadlo, ktoré ráno priletí do Bratislavy následne prejde do Viedne, kde ho využijú na inej linke, na večer sa však opäť vráti do Bratislavy.

Tento let z Viedne do Bratislavy a naopak bude určite najkratším v európskom leteckom priestore. Podľa iných nepotvrdených informácií by lety do Bruselu nemali byť jediné, ktoré Fly Niki zabezpečí z bratislavského letiska. Hovorí sa aj o destináciách ako Kodaň, Moskva či Frankfurt, spoločnosť totiž ruší linky z Viedne do týchto miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu