Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Toto sa môže stať jedine v Rusku: Cestujúci roztláčajú primrznuté lietadlo

Cestujúci museli lietadlo vlastnoručne roztlačiť
Cestujúci museli lietadlo vlastnoručne roztlačiť (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Cestujúci na sibírskom letisku Igarka museli najprv spoločnými silami roztlačiť letúň, aby vôbec mohli odletieť. Podvozok prúdového lietadla Tupolev Tu-134 totiž vo viac než päťdesiatstupňovom mraze primrzol k dráhe, respektíve mu asi zamrzli brzdy.

Na videu je vidieť, ako dobre sa zabávajúci pasažieri prikladajú ruku k dielu a opierajú sa do krídel, než sa letúň pohne. Charterový let s 81 cestujúcimi po trojhodinovom lete zdarne dorazil do Krasnojarsku.

Hoci cestujúci brali všetko ako žart, utorkovú príhodu zo sibírskeho letiska začala dnes vyšetrovať prokuratúra. "Roztláčať lietadlo ako uviaznuté auto sa zásadne nesmie, pretože by mohlo byť poškodené," vysvetlila prokurátorka Oxana Gorbunovová.

Letisko Igarka sa obhajuje, že nikto pasažierov o tlačenie neprosil, sami sa do stroja opreli potom, čo museli z lietadla vystúpiť, aby mal ťahač s prázdnym strojom ľahšiu prácu. Prokuratúra by sa vraj mala zaujímať skôr o to, prečo aerolinky nepoužili na podvozok mazivo do sibírskych mrazov.

Sociálne siete vraj kypia hnevom nad tým, že cestujúcich asi čakajú problémy s prokuratúrou bez štipky zmyslu pre humor. Zaznel však aj názor, že "je dobre, že v Igarke nemajú kozmodróm".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu