Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO ľadového zážitku miliardára Babiša: Neuhádnete, koho sa rozhodol vyzvať!

Minister financií u našich západných susedov Andrej Babiš takisto prijal výzvu. Zobraziť galériu (2)
Minister financií u našich západných susedov Andrej Babiš takisto prijal výzvu. (Zdroj: YouTube)

PRAHA/BRATISLAVA - Ice Bucket Challenge neobišiel ani politikov. Výzvu prijal už aj český minister financií Andrej Babiš a splnil ju na dovolenke na Azúrovom pobreží s malou pomocou svojej manželky. Na výskum amyotrofickej laterálnej sklerózy prispel podľa vlastných slov štedrou sumou tisíc dolárov.

Nominoval netradične troch spevákov, vynechal tak mnohých kolegov. Richard Krajčo však splnil výzvu už predtým. Zaujímavý je ale ďalší výber, a to Michal David a Karel Gott. Ťažko povedať, či česká spevácka legenda podľahne tlaku spoločnosti a vyleje na seba vedro s ľadovou vodou. Vo veku 75 rokov to môže byť už aj nebezpečné. Michal David bol vždy za každú srandu, takže výzvu pravdepodobne neodmietne.

Pomôcť sa rozhodol aj generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker, keď prijal včerajšiu výzvu ministra školstva Petra Pellegriniho. Najprv na Hlavnej pošte prostrednícvom poštového platobného styku venoval na účet organizácie muskulárnych distrofikov na Slovensku sumu 500 eur. Následne na neho vyliali poštárky dve vedrá ľadovej vody na nádvorí Hlavnej pošty Bratislava 1.

Pomôcť sa rozhodol aj
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topky)

„Nechal som na seba vyliať ľadovú vodu, ale predovšetkým preto, aby som aj ja podporil povedomie o tejto závažnej chorobe, a takisto finančne podporil jej liečbu,“ povedal do nitky premočený Tomáš Drucker. Ten vyzval na rovnaký čin aj generálneho riaditeľa Poštovej banky Mareka Tardu, podpredsedu úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb Jána Fľaka, ako aj izraelského veľvyslanca na Slovensku J. E. Alexandra Ben-Zvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu