Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Jesenné teploty a občasný dážď: To prinesie posledný augustový týždeň

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Počasie u nás ovplyvňuje studený front, v chladnejšom vzduchu sa bude cez strednú Európu presúvať na východ tlaková výš. Týždeň by sme však mali začať so slnečným počasím a teplotami 18 až 23 stupňov Celzia.

Pondelok - V noci bude polojasno, postupne nás čaká ďalšie zmenšovanie oblačnosti. Nad ránom sa lokálne vyskytne hmla. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 9 až 3 stupňov Celzia. Spočiatku bude fúkať severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), ktorý postupne zoslabne.

Počas dňa bude jasno až polooblačno, popoludní sa miestami objaví zväčšená oblačnosť a na horách aj ojedinele slabé prehánky. Najvyššia denná teplota by mala byť 19 až 23 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši iba okolo 17 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 9 stupňov Celzia. Fúkať by mal slabý, prevažne juhozápadný vietor.

Utorok - V západnom výškovom prúdení bude postupovať cez Slovensko teplý front. V noci bude polooblačno až oblačno a miestami v západnej polovici meteorológovia očakávajú aj občasný dážď. Cez deň by mala byť prevažne veľká oblačnosť a miestami, na severe na mnohých miestach, dážď. 
Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí od 11 až po 6 stupňov, na juhozápade okolo 13 stupňov. Denná teplota by mala vystúpiť na 18 až 23 stupňov Celzia, v severnej polovici územia len na 13 až 18 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Streda - Od severozápadu bude postupovať cez Slovensko opäť zvlnený studený front. Slovákov čaká premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a miestami, cez deň na severe na mnohých miestach, znova dážď alebo prehánky, ojedinele dokonca búrky. Nočná teplota vystúpi na 14 až 8 stupňov, tá denná na 19 až 24 stupňov Celzia, na severe len 14 až 19 stupňov. Fúkať by mal západný až severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Štvrtok - Nad strednou Európou zmohutnie tlaková výš. V noci Slovenský hydrometeorologický ústav očakáva doznievanie zrážok a postupné zmenšovanie oblačnosti. Cez deň už bude len malá, miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota by mala vystúpiť len na 12 až 6 stupňov, denná na 17 až 23 stupňov Celzia.

Piatok - Nad naším územím sa bude nachádzať oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Podľa predpovedí bude prevažne polooblačno, ráno ojedinele hmlisto. Nočná teplota ešte klesne na 11 až 5 stupňov, 
denná však bude príjemnejšia ako vo štvrtok, a to 19 až 25 stupňov Celzia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu