Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hurá, začína predĺžený víkend: Počasie bude školákom pri rozlúčke s prázdninami priať!

 Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Do začiatku školského roka ostáva posledných pár dní a dva sviatky spôsobili, že Slovákov čaká príjemne predĺžený víkend, počas ktorého máme šancu rozlúčiť sa s letom vo veľkom štýle. Nielen rodiny s deťmi tak zaujíma, aké bude počasie. Predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) na nasledujúce štyri dni celkom poteší, aj keď nedeľa a pondelok nevyjdú úplne podľa predstáv.

Piatok - Bude jasno až polojasno. Popoludní sa na západe a severozápade očakáva čiastočné pribúdanie oblačnosti. Ráno sa ojedinele objaví hmla alebo bude zamračené s nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 19 až 25 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m by mala byť okolo 12 stupňov. Fúkať by mal slabý premenlivý, prevažne južný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h). Meteorológovia zrážky nepredpokladajú.

Sobota - Vo vyšších vrstvách ovzdušia k nám začne prúdiť od juhozápadu vlhší a teplejší vzduch. Bude polooblačno, časom až oblačno. Miestami sa očakávajú slabé zrážky. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 14 až 9 stupňov Celzia, tá denná vystúpi na 21 až 26 stupňov, na severe miestami okolo 19 stupňov. Fúkať bude prevažne západný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Hurá, začína predĺžený víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nedeľa - V plytkej brázde nízkeho tlaku sa sformuje nad strednou Európou zvlnené frontálne rozhranie. Slovákov zatieni veľká oblačnosť a na viacerých miestach Slovenský hydrometeorologický ústav prepovedá dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Nočná teplota mierne stúpne na 15 až 10 stupňov Celzia. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 18 až 23 stupňov, na juhovýchode 25 stupňov. Fúkať by mal slabý vietor rýchlosťou do 4 m/s (15 km/h).

Pondelok - Počasie bude ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa vo vyšších hladinách ovzdušia rýchlo premiestni z Dánska cez Alpy nad Jadran. Obloha by mala byť oblačná až zamračená. Na väčšine územia meteorológovia očakávajú prehánky a dážď, ojedinele aj búrky a bude veterno. Nočná teplota by sa mala pohybovať v rozmedzí 16 až 10 stupňov Celzia a denná v rozmedzí 17 až 22 stupňov, na juhovýchode okolo 24 stupňov.

Hurá, začína predĺžený víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu