Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Išiel na huby, našiel vojnové granáty

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ TRENČÍN – Hubár z Trenčína v lesoparku Brezina narazil aj na kúsky, ktoré zbierať nechcel. Boli to dva útočné granáty vzor 34 a vzor 21 československej výroby, ktoré pochádzali z obdobia II. svetovej vojny.

Nečakaný nález sa 55-ročnému hubárovi podaril vo štvrtok pred obedom. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, polícii oznámil, že našiel dva predmety, ktoré vyzerajú ako munícia z vojny. Do lesoparku poslali aj pyrotechnika Policajného pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva PZ Trenčín, ktorý pri prehliadke zistil, o akú muníciu ide.

Pyrotechnik oba granáty zaistil - boli ostré a schopné výbuchu. Pomocou detektora kovov prehľadal okolie nálezu, ale ďalšiu muníciu už nenašiel. Pod prísnymi bezpečnostnými opatreniami nájdené granáty previezol do muničného trezoru v Dubnici nad Váhom. Odtiaľ ich odvezú na miesto, kde ich pyrotechnici zničia výbuchom.

Polícia varuje, že ešte aj takmer 70 rokov od skončenia II. svetovej vojny sa dá nájsť rôzna munícia z tohto obdobia a často je schopná zraniť, či v horšom prípade usmrtiť človeka. „Polícia upozorňuje nálezcov munície, aby ju ponechali na mieste nálezu a nemanipulovali s ňou, keďže môže vybuchnúť,“ uviedla Antalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu