Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Počas pochodu LGBTI ľudí sa aj zatýkalo, polícia zadržala sedem ľudí

Účastníci pochodu za zrovnoprávnenie gejov, lesieb, bisexuálnych a transrodových ľudí a intersexuálnych ľudí pod názvom Dúhový PRIDE Bratislava 2014 pod heslom - Poď von s rodinou.
Účastníci pochodu za zrovnoprávnenie gejov, lesieb, bisexuálnych a transrodových ľudí a intersexuálnych ľudí pod názvom Dúhový PRIDE Bratislava 2014 pod heslom - Poď von s rodinou. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia dnes počas pochodu za zrovnoprávnenie LGBTI ľudí v Bratislave zadržala celkom sedem ľudí, ktorí sa pokúsili narušiť priebeh podujatia.

Samotné zhromaždenie ľudí ako aj pochod sa však podľa hovorcu bratislavských policajtov Michala Szeiffu zaobišli bez incidentov. "Nezaznamenali sme mimoriadne narušenia verejného poriadku," dodal Szeiff. Na už tradičné podujatie s názvom Dúhový PRIDE dnes dozeralo viac ako 300 policajtov z poriadkovej, dopravnej aj kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Pochod dnes prišli podporiť mnohé typy rodín, okrem tých LGBTI aj heterosexuálne rodiny. Práve tohtoročným mottom pochodu bolo „Poď von s rodinou“, čím organizátori reagovali na zmenu Ústavy SR, ktorá začne onedlho privilegovať len jeden typ zloženia rodiny. Podľa riaditeľky PRIDE-u Romany Schlesinger bol toto jeden z najúspešnejších ročníkov, ak nie najúspešnejší. Na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí sa dnes zišli približne dve tisícky ľudí, k čomu prispelo zrejme aj dobré počasie. V dave bolo vidieť viaceré dúhové vlajky, ľudí vo farebnom dúhovom oblečení, ale aj mnohé transparenty s nápismi ako napríklad „Transfóbia vážne škodí vám a ľuďom okolo vás“, „Transpráva sa ľudské práva“ alebo „Rôznorodosť je krásna“. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu