Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kontroverzný kňaz s extrémnymi názormi: Homosexuáli sú ako masoví vrahovia!

Reakcie na videoblog Mariána Kuffu. Zobraziť galériu (6)
Reakcie na videoblog Mariána Kuffu. (Zdroj: Facebook, YouTube)

BRATISLAVA - Katolícky kňaz Marián Kuffa je známy aj laickej verejnosti, je to jeden z tých služobníkov božích, ktorí berú svoju prácu naozaj vážne a snažia sa pomáhať všetkým okolo seba, za čo ho mnoho ľudí naozaj obdivuje. Ako však vysvitlo z nedávno zverejneného videa, ktoré sprístupnil .týždeň, názory populárneho kňaza už také dobrosrdečné nie sú.

Okolo videa s názvom Homosexuáli – genocída národa? sa spustila vášnivá verejná diskusia. Marián Kuffa sám seba často označuje za dedinského človeka, no napriek tomu sa rozhodol na požiadanie ponúknuť svoj pohľad na vždy búrlivú tému o gejoch a lesbách. Jeho názory rozhodne neboli zabalené do žiadneho darčekového balenia, práve naopak.

„Gejovia a lesby sú niekedy horší než tí vrahovia. Primárni za to nemôžu, mám ich tu. Pýtam sa, máte vy vo svojej obývačke lesbu? Alebo máte vy geja? Lebo ja áno, moja obývačka je moja fara. Tak kto ich má naozaj rád? Vy o nich pekne rozprávate, ale ja s nimi žijem. Mám ich rád,“ začína svoje rozprávanie brat poslanca Štefana Kuffu, muža známeho tým, že homosexuálov by najradšej utopil.

Reakcie na videoblog Mariána
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Pokračovanie však pobúrilo celú komunitu LGBT a ich sympatizantov: „Nikto preto netrpí, že je lesba gej, ale to sú tí primárni. To sú tí ľudia, ktorí to chcú zmeniť. Chcú sa napraviť, chcú to nejako opraviť, nevedia to urobiť. Horší sú tí sekundárni, on nevie, čo od rozkoše, on si vyskúšal všetky ženy, no teraz si chce vyskúšať mužov. Ale nie tak,  že vy sa mi budete posmievať. Tak ja si kúpim ešte aj prokurátorov, aj sudcov, kúpim si aj psychiatrov a otočia to: nie ja som chorý, nie ja mám choré zmýšľanie, vy ste chorí. A to je to diabolské.“

V prvom bode zaujme vyhlásenie o tom, že bežný homosexuál sa chce napraviť. Pritom Kuffa očividne opovrhuje vyhláseniami Svetovej zdravotníckej organizácie, ktorá už pred dávnymi rokmi potvrdila, že homosexualita nie je choroba. S tým ale kňaz zo Žakoviec nesúhlasí, čo doložil v časti, kde hovorí, že si homosexuáli kúpili lekárov, aby im potvrdili ich "normálnosť".

V ďalšej fáze ešte pritvrdil a prirovnal gejov a lesby k najhoršiemu druhu zločincov – k masovým vrahom. „A títo, to musím povedať, keď takéto zväzky budeme (podporovať), tak to nie sú obyčajní vrahovia, ale ja hovorím, že to sú masoví vrahovia. To je genocída nášho národa... Tí obyčajní homosexuáli vyhynú sami, netreba nič. Nič netreba robiť, oni vyhynú sami, keď tá anomália sa v prírode vyskytne, tak dobre, to vyhynú sami,“ uzavrel svoje posolstvo Kuffa.

Jeho vyjadrenia už sprevádza na sociálnych sieťach aj čierny humor.

Reakcie na videoblog Mariána
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Podľa nedávnych vyhlásení príslušníkov LGBT komunity, okolo desať percent obyvateľov sú homosexuáli, aj keď sú oficiálne štatistiky nižšie. Kuffa tak prirovnal značný počet Slovákov k masovým vrahom. No ako dodal, títo ľudia vyhynú sami. Otázne je, čo by sa s nimi urobil, ak by to podľa jeho názoru tak nebolo.

Túto otázku si položil aj šéfredaktor periodika .týždeň Štefan Hríb, ktorý sa k hlasným reakciám na toto video rozhodol vyjadriť. Napriek tomu, že zdôraznil, že si prácu Mariána Kuffu veľmi váži, jeho názory považuje v tomto smere za extrémne. Napriek tomu, stanovisko, ktoré verejnosť chcela, aby zaujal k tomuto prípadu, odbil jednou vetou: „Tohto kňaza nedefinujú naučené slová, ale autentické činy, a definujú ho veľmi jasne. Aj preto patria jeho videoblogy na našu stránku.“ Toto je dôvod, prečo sa redakcia rozhodla, že extrémne názory muža, ktorý nevhodne komentuje homosexuálov a doslova ho zbožňujú tisíce ľudí, bude šíriť ďalej v ešte globálnejšom meradle.

Reakcie na videoblog Mariána
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Ani reakcie v médiách sa pohybujúcich a na svoju orientáciu hrdých gejov nenechali na seba dlho čakať. Známy bloger, novinár a učiteľ Braňo Ondrášik sa vyjadril k téme včera poobede. Jeho slová sú mierne zatienené hnevom, na celú situáciu nereaguje práve komplexne. Odsúdil časopis .týždeň za to, že dali priestor toľkej neznášanlivosti, no na obsahovú stránku príhovoru Mariána Kuffu sa pozrel len veľmi zbežne. Zameral sa na vlastnú obhajobu a kritiku celkových spoločenských pomerov.

Reakcie na videoblog Mariána
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Kontroverzný videoblog komentoval na svojom oficálnom profile na sociálnej sieti aj poslanec Martin Poliačik, ktorý je známym podporovateľom LGBT komunity. Ten Mariána Kuffu prirovnal k jeho bratovi Štefanovi Kuffovi, ktorý pred rokom na pôde Národnej rady SR na tému homosexuálov povedal: „Lepšie by ti bolo, keby ti zavesili mlynský kameň na krk a hodili ťa do vody.“

Reakcie na videoblog Mariána
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

V bujarých diskusiách pod článkami, či už samotným videoblogom alebo odpoveďou na neho, sa ozvali aj sympatizanti extrémnych názorov rímskokatolíckeho kňaza Kuffu. Snažia sa poukázať na fakt, že na rôznych webstránkach existuje množstvo priznaní "vyliečených" gejov a lesieb, ktoré majú dokazať, že primárni homosexuáli skutočne chcú zmeniť svoju orientáciu a že to je liečiteľná choroba.

Všeobecne nemožno odoprieť Ing. Mgr. Mariánovi Kuffovi, D.h.c jeho zásluhy na pomoci ľuďom v núdzi, kvôli ktorým vybudoval Inštitút Krista Veľkňaza či domov sociálnych služieb pre telesne postihnutých. Pomohol postaviť aj domov pre osamelých rodičov, nový útulok a resocializačné stredisko pre ženy, ako aj niekoľko bytoviek, okrem iného aj pre odchovancov detských domovov.

Rovnako si môže slobodne myslieť čokoľvek, no priamo ironicky vyznievajú jeho vyjadrenia o médiách v súvislosti s konaním redakcie časopisu .týždeň: „Kritérium v masmédiách by nemala byť pravdivosť, ale malo by tam byť aj niečo, čo nie je zraňujúce. Malo by tam byť aj to dobro, dobro s veľkým D, láska s veľkým L, Boh. Tie médiá potom spĺňajú svoju úlohu, masmédiá, keď slúžia pravde a dobru.“ Kontroverzné názory Mariána Kuffu sa však šíria ďalej, čím ubližujú komunite homosexuálov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu