Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodiči, pozor! Dopravné obmedzenia čakajú Nitru, Bratislavu aj D1-tku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Od pondelka 28. apríla do nedele 11. mája čaká na vodičov v centre Nitry dopravné obmedzenie. Vyžiada si ho súvislá oprava povrchu vozovky na miestnej komunikácii Staničná vrátane celej plochy pred železničnou stanicou.

"V čase realizácie prác bude doprava vedená po obchádzkových trasách, pretože stavebná úprava si vyžiada dopravnú uzáveru miestnej komunikácie Staničná s vylúčením verejnej premávky. Jednosmerne bude povolený iba vjazd autobusov k autobusovej stanici zo smeru od Nových Zámkov a k vozidlám stavby," upozorňuje vodičov hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Pretože ide o závažné obmedzenie na frekventovanej miestnej komunikácii, krajský dopravný inšpektorát upozorňuje motoristickú verejnosť na nutnosť sledovania a rešpektovania dopravného značenia počas výkonu prác. "Odporúčame vodičom zvážiť výber alternatívnych trás," povedala Bruchterová. 

Krajský dopravný inšpektorát v Nitre zároveň vyzýva účastníkov cestnej premávky, aby boli trpezliví, rešpektovali pokyny policajtov, ktorí budú v kritických miestach zabezpečovať bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

V Bratislave dopravu skomplikuje športové podujatie

Polícia upozorňuje vodičov v Bratislave na sobotňajšie dopravné obmedzenia. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, v súvislosti so športovým podujatím „Zabicyklujte si s Petrom Saganom“ musia účastníci cestnej premávky v čase od 15:00 do 16:00 rátať s čiastočným dopravným obmedzením na trase podujatie. Zo Sadu Janka Kráľa vyštartujú účastníci o 15:00, pôjdu cez Jantárovú cestu, Námestie Hraničiarov, Starohájsku ulicu, Kutlíkovú ulicu, Jantárovú cestu, Vyšehradskú ulicu, Budatínsku ulicu, Smolenickú ulicu, Jiráskovú ulicu, Romanovu ulicu, Osuského, Furdekovu ulicu, Šustekovu a Bosákovú ulicu a následne cez Jantárovú cestu späť k Sadu Janka Kráľa. Príslušníci dopravnej polície budú dohliadať na bezpečnosť nielen účastníkov podujatia, ale aj účastníkov cestnej premávky a v prípade potreby budú dopravu regulovať. Polícia vyzýva vodičov, aby počas presunu účastníkov podujatia zvýšili pozornosť a jazdili ohľaduplne.

Obmedzenia aj na D1

Vodičov budú od pondelka 28. apríla čakať obmedzenia na diaľnici D1 v úseku Ivachnová - Važec. Informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Obmedzenia budú trvať od pondelka od 8:00 do soboty 3. mája do 19:00 v smere z Važca do Ivachnovej. Doprava bude pre opravu vozovky presmerovaná do voľného jazdného pruhu (ľavého) a riadne vyznačená prenosnými dopravnými značkami. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu