Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vodiči, pozor: Preteky okolo Slovenska obmedzia dopravu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska obmedzujú tento týždeň dopravu. Pre tretiu etapu 58. ročníka pretekov budú v prievidzskom okrese vo štvrtok 5. a v piatok 6. júna dopravné obmedzenia.

Dnes o tom informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Cieľ tretej etapy bude vo štvrtok na Námestí baníkov v Handlovej. Pre zaistenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky aj športového podujatia bude približne od 16:00 do 17:00 úplne uzavretá cesta I/50 (E 572) v úseku od okružnej križovatky pri kostole v Handlovej až po križovatku s cestou III/05074 pri Motoreste Dererov mlyn v okrese Žiar nad Hronom. Polícia upozorňuje, že doba uzávierky je orientačná, pretože to závisí od rýchlosti jazdy cyklistov a samotného časového odstupu medzi prvým a posledným pretekárom.

V piatok 6. júna bude o 12:30 štart štvrtej etapy pretekov Okolo Slovenska takisto na Námestí baníkov v Handlovej. Úplne uzavretá bude približne od 12:00 do 13:00 cesta I/50 (E 572) v úseku od okružnej križovatky na ul. 29. augusta v Handlovej až po križovatku s cestou III/05074 pri Motoreste Dererov mlyn v okrese Žiar nad Hronom.

V súvislosti s konaním cyklistických pretekov žiada Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť a ohľaduplnosť, rešpektovanie pokynov polície a organizátorov športového podujatia.

Pre cyklistické preteky je dnes obmedzená doprava na východe Slovenska. Do Margecian v okrese Gelnica cyklisti dorazili dnes pred 14:00. Pelotón išiel dnes po ceste II/547 do Krompách, následne po ceste II/536 smerom Spišské Vlachy, Bystrany, Spišský Hrušov, Jamník, Odorín, Spišská Nová Ves - centrum, kde bude na Štefánikovom námestí o 14:46 rýchlostná prémia, následne bude pelotón pokračovať v Spišskej Novej Vsi po Duklianskej ulici smerom do Smižian po Mlynskej ulici na ul. Slovenského Raja a na križovatku s Tatranskou ulicou, kde bude pokračovať po ceste II/536 smerom do Spišského Štvrtka. Tam o 15:15 opustí Košický kraj a cyklisti vyrazia smerom na Poprad, informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu