Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Smutné následky havárie v Bratislave: Štyria zranení ostávajú v nemocnici

Včerajšia zrážka v Bratislave Zobraziť galériu (5)
Včerajšia zrážka v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po sobotnej nehode autobusu a hasičského auta v bratislavskom Lamači zostávajú v nemocnici štyria ľudia. Ich zdravotný stav sa pomaly zlepšuje. Sú mimo ohrozenia života, stabilizovaní, pri vedomí. Ich zranenia sú stredne ťažké. Informovala o tom dnes hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

"Muž s pomliaždenými pľúcami už nepotrebuje intenzívnu starostlivosť. Ani stav ženy so zlomenými predkoleniami už dnes nemožno označiť za ťažký. V nemocnici naďalej zostávajú aj manželia – muž s úrazom hlavy a žena s poranením drieku," povedala hovorkyňa. Stredne ťažké zranenia podľa nej utrpeli aj ďalší traja účastníci nehody, ktorých trápi poranená chrbtica, zranená hlava, zlomená kľúčna kosť a poškodenie chrupu. Po ošetrení mohli ísť domov, liečiť sa budú tri až päť týždňov.

Stano Maťašovská ďalej uviedla, že desať ľudí, vrátane vodiča autobusu a troch hasičov, malo ľahšie zranenia, najmä pomliaždeniny, odreniny, malé tržné rany, úlomky skla pod kožou a podvrtnutia. V súvislosti s nehodou vyšetrili v UNB spolu 17 ľudí. 

Smutné následky havárie v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Dopravná nehoda sa stala v sobotu približne o 16:15 na svetelnej križovatke pred obchodným domom na Lamačskej ceste. Hasičské vozidlo išlo po Lamačskej ceste v smere von z mesta so zapnutým zvláštnym výstražným a svetelným zariadením.

Smutné následky havárie v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Z dosiaľ nezistených príčin sa na križovatke zrazilo s autobusovou linkou číslo 63, ktorá vychádzala od obchodného domu. Presné príčiny dopravnej nehody a mieru zavinenia vyšetrujú. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví.

Dopravný podnik Bratislava vyčíslil škody na svojom majetku na približne 120-tisíc eur, uvádza na webstránke. Najzávažnejšie poškodenia autobusu boli na ľavej bočnej časti karosérie, na streche, podlahe, ako aj v interiéri vozidla a sedadlách pre cestujúcich. Pri nehode sa poškodil aj semafor.

Smutné následky havárie v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu