Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Projekt zamyslení biskupov na adventnú či vianočnú tému je už v druhej polovici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Projekt zamyslení biskupov na adventnú alebo vianočnú tému prekročil už svoju polovicu. Myšlienky biskupov prijíma denne do svojich e-mailov takmer 4000 ľudí zo Slovenska, Českej republiky, Rakúska, Veľkej Británie, Spojených štátov amerických, Talianska, Írska, Nemecka, Maďarska a Srbska.

Celkovo ich prijíma najviac ľudí vo veku od 18 do 24 rokov. Od jeho začiatku organizátori už poslali takmer 56.000 e-mailov, informovala Tlačová kancelária (TK) Konferencie biskupov Slovenska (KBS) v Bratislave.

KBS spustila projekt zamyslení na prvú adventnú nedeľu 1. decembra. Záujemcovia môžu vďaka nemu získať každé ráno myšlienku jedného z aktívne činných biskupov na e-mail, v troch jazykoch sa dajú aktualizované čítať na stránke projektu advent.kbs.sk alebo aj na sociálnych sieťach Facebook a Twitter.

Projekt, ktorého cieľom je spoločne sa duchovne pripraviť na slávenie Vianoc, potrvá do 1. januára 2014.

Na svojom poslednom zasadnutí ho podporila Konferencia biskupov Slovenska. Väčšina zamyslení nadväzuje na evanjelium dňa. Celkovo pôjde o vyše 30 myšlienok. Medzi prihlásenými sú nielen kňazi, ale aj laici. Do projektu sa možno zapojiť aj počas jeho trvania.

Projekt adventných zamyslení do e-mailu nadväzuje na letné putovanie bratislavského pomocného biskupa Mons. Jozefa Haľka s relikviou svätého vierozsvestca Konštantína - Cyrila po viacerých slovenských komunitách v USA a Kanade, ktoré bolo možné tiež on-line podporiť, uviedla TK KBS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu