Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

"Vypečený" minister Jahnátek: Zapletal vianočky v Babišovej pekárni, kúsok od rodných Komjatíc

Ľubomír Jahnátek na návšteve pekárne v Nitre. Zobraziť galériu (7)
Ľubomír Jahnátek na návšteve pekárne v Nitre.

BRATISLAVA - Takto sa žehlí kauza! Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek si po rodinkárskej kauze vylepšuje meno napríklad návštevou pekárne v Nitre. Miestni majstri ho tu zaučili do tajov čerstvého pečiva.

V nitrianskej pekárni Jahnátka oboznámili s novou výrobnou linkou. Okrem exkurzie po zmodernizovanej pekárni si minister pôdohospodárstva vyskúšal aj skutočnú pekársku prácu. Vlastnoručne uplietol z cesta vianočku, ktorú mu potom pekári aj upiekli.

Ľubomír Jahnátek na návšteve
Zobraziť galériu (7)

Jahnátek si tak v Nitre pripomenul Svetový deň chleba. „Pekári, ako ste vy, už po dlhé stáročia pracujú po nociach, aby nám na stole k raňajkám mohol rozvoniavať čerstvý a chrumkavý chlebík, obzvlášť vypečené rožky či sladké pečivo," tlmočilo ministerstvo Jahnátkove slová.

Ako informovalo ministerstvo pôdohospodárstva, nitrianski pekári takýchto vianočiek vyrobia až 4900 denne. Po zmodernizovaní má pekáreň kapacitu 17.000 rožkov a 15.000 žemlí denne.

Ľubomír Jahnátek na návšteve
Zobraziť galériu (7)

Zaujímavé pritom nie je len to, že pekáreň patrí pod firmu Agrofert, ktorú vlastní Andrej Babiš. Len dvadsať kilometrov od Nitry sa totiž nachádzajú Komjatice - ministrova rodná obec, z ktorej pochádza podozrivo vysoký počet zamestnancov Jahnátkovho ministerstva.

Ľubomír Jahnátek na návšteve
Zobraziť galériu (7)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu