Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vodiči v Bratislave pozor: Dnes vás čaká osobitná kontrola

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hliadky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave vykonajú dnes v čase od 16.00 h do 20.00 h osobitnú kontrolu, počas ktorej sa zamerajú na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi jazdiacimi na cestách Bratislavského kraja.

Dnes to uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff Cieľom kontroly zabezpečenie zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

Počas kontroly sa hliadky PZ zamerajú najmä na kontrolu dodržiavania základných povinností účastníkov cestnej premávky, pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi s dôrazom na vybavenie bicyklov, používania ochranných prílb cyklistami.

Dôraz budú klásť aj na používanie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, rešpektovanie ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom a dodržiavanie zákazu pitia alkoholu alebo inej návykovej látky vodičmi. Počas kontroly bude zameraná pozornosť aj na odhaľovanie priestupkov páchaných v dynamike cestnej premávky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu