Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bezohľadnosť revízora: Na mamičku s kočíkom striehol a naparil jej pokutu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Stať sa čiernym pasažierom v spojoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) nie je žiadny problém. Nie vždy sa však do tejto situácie dostaneme úmyselne. Pri rozhodovaní o udelení pokuty by sa preto nemalo zabúdať na ľudský prístup. Myslí si to aj mamička z Prešova, ktorej revízor naparil pokutu, keď si po nástupe do autobusu nestihla označiť lístok.

Na bezohľadnosť revízorov voči mamičkám s kočíkmi upozornila denník SME matka jednej z nich. Jej dcéra s vnúčaťom chcela nastúpiť na spoj číslo 15 smerom do nemocnice, no keďže autobus zastavil mimo nástupného ostrovčeka, na naloženie kočíka potrebovala pomoc cestujúcich.

Do spoju tak nastúpila ako posledná a skôr ako stihla dcérku dotlačiť na miesto vyhradené pre kočíky a označiť lístok, stál pri nej revízor a vypisoval pokutu. "Priskočil k nej revízor a vytrhol jej z ruky neoznačený lístok. Neskôr sa priznal, že ju pozoruje od nástupu do autobusu," povedala denníku Helena Merčáková, ktorá vedľa dcéry s vnučkou stála.

Mamičky s kočíkom sa pokúšali zastať aj ostatní cestujúci, revízora však neobmäkčili. Bezmocnej žene naparil pokutu, pričom jej matke lístok ani neskontroloval. Proti jeho rozhodnutiu sa snažili aj odvolať, no nepomohlo, pokutu jej neodpustili. Podľa pani Merčákovej by mali byť revízori k mamičkám s deťmi oveľa ohľaduplnejší. Pri nastupovaní s kočíkmi to totiž nemajú jednoduché a v prvom rade musia myslieť na bezpečie dieťatka.

Dopravný podnik mesta Prešov (DPmP) uznal, že v tomto prípade mohlo dôjsť k pochybeniu a prisľúbil, že celú vec prešetrí. Zdôraznil však, že revízori sú na to, aby vedeli posúdiť situáciu, školení a vedia, za aký čas majú cestujúci možnosť označiť si lístok. Riaditeľ DPmP Peter Janus na záver dodal, že revízorov vyzve, aby boli k mamičkám s kočíkmi ohľaduplnejší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu