Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Košická dôchodkyňa vyhadzuje z MHD čiernych pasažierov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Staršia Košičanka má mimoriadne nebezpečný koníček. Keď zazrie, že do autobusu MHD vojdu čierni, alebo fetujúci pasažieri, snaží sa ich dostať z vozidla. Posledný incident jej narobil nemalé problémy.

„Cestovala som desiatkou na Ťahanovce. Na Palackého nastúpilo asi 15 osôb, niektoré boli znečistené, mali vrecia, a nik si neoznačil lístok. Povedala som im, že ak nemajú lístok, nech opustia autobus,“ popísala incident pre denník Korzár.

Dôchodkyňu škrelo, že pred časom musela zaplatiť pokutu 55 eur, hoci si poctivo kupuje električenku. Pri predlžovaní jej platnosti jej totiž zostal nepokrytý jeden deň, a práve vtedy si ju revízori vyčíhali.

Keď Rómom, ktorí nastúpili, oznámila, že majú vystúpiť, nestretla sa s priateľskou reakciou. „Asi desiati vystúpili, ostatní ostali. Nahlas som povedala, že nik nie je nadčlovek, aby cestoval zadarmo. Jeden z tých, čo nevystúpili, sa mi začal vyhrážať, že ma zabije, tak, že rukou mi každú chvíľu ukazoval, že ma podreže. Viem, že to myslel vážne, to na človeku vidíte. Zakričala som, či chce, aby som privolala políciu. Nato on vytiahol mobil a políciu zavolal na mňa,“ uviedla pre Korzár.

Hliadka polície sa na ženu po príchode oborila. Čo sa vraj stará, kto nastupuje do autobusu. Ved nie je revízor! Nemá vraj cestujúcim nadávať. Dôchodkyňa sa ohradila - práve jeden z Rómov sa jej vyhrážal smrťou. Spolucestujúci však nič nepočuli ani nevideli, argumentoval údajne policajt. Dôchodkyňa musela dokonca pre výraz "čierni pasažieri" vysvetľovať, že nie je rasistka. 

„Po príchode hliadky nedochádzalo k narúšaniu verejného poriadku. Bola overená totožnosť 2 osôb a vec nechcel nikto zo zainteresovaných oznámiť na polícii,“ dodal k prípadu košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu