Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Majster sveta v karate vyviazol z rokliny smrti pri Ilave: V tomto vraku sa druhýkrát narodil!

Juraj mal Zobraziť galériu (4)
Juraj mal "z pekla šťastie" (Zdroj: FB)

ŽILINA - Stáli pri ňom všetci svätí. Piatok 27. septembra 2013 si niekoľkonásobný majster sveta v karate Juraj Tabák (25) môže zapísať do kalendára ako dátum druhých narodenín. V tento deň totiž ušiel smrti len o vlások, keď na diaľnici smerom zo Žiliny v šialenej rýchlosti vyletel z cesty a skončil v 7-metrovej rokline, v ktorej vyhasol život už nejedného vodiča. S podrobnosťami o osudovom dni a jeho zázračnom prežití sa podelil so svojimi priateľmi a fanúšikmi na sociálnej sieti.

Juraj dostal na diaľnici pri obci Ladce neďaleko Ilavy krátky mikrospánok a v rýchlosti 130 km/h na svojej Alfe Romeo vyletel z cesty. Rútil sa ešte asi 100 metrov, počas ktorých zrámoval niekoľko kovových stĺpov aj menších stromčekov a nakoniec skončil v 7-metrovej rokline. Na tomto mieste v minulosti zahynulo už niekoľko vodičov a všetci zasahujúci vrátane hasičov a policajtov nemohli veriť tomu, že Juraj z nehody vyšiel bez jediného škrabanca.

V tejto rokline už vyhasli životy niekoľkých vodičov.
Zobraziť galériu (4)
V tejto rokline už vyhasli životy niekoľkých vodičov.  (Zdroj: FB)

Život mu zachránila duchaprítomnosť aj tvrdo odpracované roky karate. "Dal som si ruky pred seba a blokoval črepiny, ktoré by mi vleteli do tváre, bradu k hrudi, nech mi nesekne krkom a zavrel ústa, nech si necvaknem jazyk. Nechápem ako som to v tej situácii stihol urobiť, ale asi je to karate na niečo dobré," zveril sa s hrozným zážitkom na svojom profile na sociálnej sieti.

O tom, že pri ňom v piatok stáli všetci svätí, svedčia aj zábery zvnútra zdemolovaného auta. "Vzadu som mal 60-kilový balík dosiek, ktorý preletel celým autom a zastavil sa na poslednom centimetri mojej hlavovej opierky," dodáva Juraj s tým, že stačil centimeter a dosky by mu odsekli hlavu. Z nového auta mu síce ostali len trosky, no ako vraví, "prachy sú len prachy" a život si za ne nekúpi.

Smrti ušiel o vlások.
Zobraziť galériu (4)
Smrti ušiel o vlások.  (Zdroj: FB)

Po desivom zážitku Juraj pokračuje v prípravách na majstrovstvá sveta. Za "nevenovanie" sa cestnej premávke sa síce nevyhol 200-eurovej pokute, no život si užíva naplno ako nikdy predtým. Svojím najbližším nechal na sociálnej sieti veľmi výstižný odkaz: "Radujte sa zo života a jazdite opatrne".

Juraj Tabák
Zobraziť galériu (4)
Juraj Tabák  (Zdroj: FB)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu