Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Predbiehanie ho stálo život: Mladík (†19) na mieste podľahol zraneniam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: PZ)

HNIEZDNE - Život 19-ročného mladíka si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v piatok večer medzi mestom Stará Ľubovňa a obcou Hniezdne.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik informoval, že k spomínanej tragickej nehode došlo v piatok približne o 23.00 h. 

"Vodič osobného auta Opel Vectra jazdil v smere od Starej Ľubovne na obec Hniezdne, kde na rovnom úseku cesty začal predbiehať osobné auto Škoda Fabia. Počas predbiehania pri prechode do ľavého jazdného pruhu narazil ľavou prednou časťou vozidla do ľavej prednej časti v protismere idúceho osobného auta Mazda 3 a následne pravou prednou časťou vozidla do ľavej zadnej časti predbiehanej Škody Fabia," priblížil okolnosti nehody Džobanik. 

Dodal, že po zrážke zišli vozidlá Škoda a Mazda mimo vozovku. Vodič Opla, 19-ročný mladík z obce Hniezde, utrpel pri nehode ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Ďalší štyria spolujazdci vo veku 17 až 19 rokov utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadajú liečbu v trvaní piatich dní až niekoľkých mesiacov.

"Vodič Mazdy, 20-ročný muž z Matiašoviec, okres Kežmarok, utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia päť dní a jeho spolujazdec na ľavom zadnom sedadle, 24-ročný muž z Veľkého Lipníka, okres Stará Ľubovňa, utrpel zranenia s liečením v trvaní tri až štyri týždne," doplnil Džobanik.

Škodu na motorových vozidlách, ktoré sa dostali do vzájomnej kolízie, vyčíslili na 7000 eur. Piatkovú dopravnú nehodu vyšetruje policajný vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne, ktorý začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu