Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dovolenky s fatálnym koncom: V Bulharsku zomreli už traja Slováci!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Z letných dovoleniek, ktoré Slováci najradšej trávia pri mori, sa nie všetci vrátia opálení, oddýchnutí a plní nových dojmov. Každoročne dochádza v cudzokrajných destináciách k úmrtiam, ktorých počet sa len v Bulharsku, ako nás informovalo ministerstvo zahraničných vecí, vyšplhal za júl až na tri.

Prvý prípad sa stal v Prímorsku začiatkom júla, keď 43-ročnú Slovenku hospitalizovali v nemocnici v Burgase s podozrením na krvácanie do mozgu. Podľa ministerstva vyšetrenie vylúčilo traumatické poranenia a predpokladanou príčinou úmrtia bola meningoencefalitída. "Konzulka nášho zastupiteľského úradu v Bulharsku bola v stálom telefonickom kontaktne s nemocnicou, manželom pacientky aj poisťovňou, ktorá prípad riešila. Po týždni od hospitalizácie došlo u pacientky k zlyhaniu životných funkcií v súvislosti s masívnym krvácaním do mozgu," informoval tlačový odbor ministerstva.

Druhou obeťou bol 55-ročný muž, ktorý zomrel na infarkt počas dovolenky na Slnečnom pobreží. "Zastupiteľský úrad bol prostredníctvom konzulky v spojení s delegátkou CK, manželkou nebohého, poisťovňou aj s nemocnicou v Burgase, kam bolo telo prevezené na pitvu," dodal tlačový odbor.

Tretí prípad sa podľa ministerstva odohral 25. júla v Prímorsku, kde dostal infarkt iba 31-ročný muž z východného Slovenska. Konzulka poskytla nevyhnutnú súčinnosť, a tak isto ako pri predošlých tragédiách bola v kontakte so všetkými zainteresovanými.

O tom, koľko životov vyhaslo počas tohtoročnej dovolenkovej sezóny do dnešného dňa, zatiaľ ministerstvo zahraničných vecí nemá komplexné informácie. Celkovo sa však zvyknú vyšplhať na niekoľko desiatok, rovnako ako aj počty zranených. Štatistiky za mesiac júl by mali byť k dispozícii budúci týždeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu