Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na ochladenie zabudnime: Budúci týždeň nás čaká 39 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Teplo, horúco, vrelo! Asi tak by sa dalo charakterizovať počasie, ktoré momentálne panuje na Slovensku. Zmena ale tak skoro nepríde, aspoň nie výrazná. Meteorológovia zo SHMÚ totiž predpovedajú extrémne vysoké teploty aj na celý budúci týždeň.

Pondelok - malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele prehánky alebo búrky. Veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota 19 až 15 stupňov, na Kysuciach, Orave, v Liptove a severnej polovici východneho Slovenska okolo 13, v južnej polovici západného Slovenska 24 až 20. Denná teplota 30 až 35, na Orave a Liptove 26 až 30. Teplota na horách vo výške 1500 m 21 stupňov. Slabý až mierny premenlivý, na juhozápade dopoludnia severozápadný vietor.

Utorok - jasno až polooblačno. Cez deň v horských oblastiach prechodne až oblačno a ojedinele prehánky alebo búrky, Nočná teplota 18 až 13, v južnej polovici západného Slovenska okolo 20. Denná teplota 29 až 34 stupňov, v južnej polovici západného a stredného Slovenska do 37. Slabý, na západe prevažne južný vietor do 5 m/s.

Streda - Prílev veľmi teplého vzduchu od juhu bude pokračovať. Jasno až polooblačno. Na západe prechodne až oblačno a ojedinele, najmä na severozápade možnosť prehánok alebo búrok. Mimoriadne teplo! Nočná teplota 19 až 14 stupňov, v južnej polovici západného Slovenska okolo 21. Cez deň bude 30 až 35 stupňov, v južnej polovici západného a stredného Slovenska do 38.
Prevažne južný vietor do 5 m/s, na juhozápade do 7 m/s.

Štvrtok - v našom regióne bude vrcholiť prílev tropického vzduchu od juhu. Jasno až polojasno. Extrémne teplo! Nočná teplota 20 až 15, na juhozápade okolo 22. Denná teplota 34 až 39 stupňov, na severe miestami okolo 32.

Piatok - cez naše územie bude pomaly postupovať na východ zvlnený studený front, takže sa mierne ochladí. V noci polojasno, cez deň od západu prevažne oblačno a miestami prehánky alebo búrky. Nočná teplota 23 až 17. Denná teplota 30 až 35 stupňov, na západnom Slovensku a na severe stredného Slovenska 24 až 29 stupňov.

SHMÚ vydal v súvislosti s vysokými teplotami na pondelok a utorok výstrahu prvého stupňa a druhého stupňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu