Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

V stredu pôjde o život: Čaká nás pokorenie pekelnej 40-tky, kde to bude najhoršie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: talianska polícia)

BRATISLAVA - Horúce dni, o niečo chladnejšie noci a bezvetrie nás trápia už niekoľko dní. Hoci väčšina ľudí už doslova túži po akomkoľvek ochladení, čaká nás úplný opak. Už v stredu na Slovensko dorazí tropický vzduch zo severnej Afriky, "vďaka" ktorému sa takmer celá krajina ponorí do extrémnych horúčav. A kde bude piecť najviac? Pozrite si mapu okresov, v ktorých hrozia tie najvyššie teploty.

Vytúžený dážď a mierne ochladenie, ktoré v noci na dnes prinieslo aspoň trochu úľavy po horúcich dňoch, bolo iba prechodné a už po pár hodinách sa ortuť teplomerov opäť šplhala k tropickým výšinám. "Už zajtra (v utorok 6.8.2013) sa obnoví vo vyšších vrstvách ovzdušia do strednej Európy prílev veľmi teplého, pôvodom tropického vzduchu zo severnej Afriky," povedal Norbert Polčák, meteorológ zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

V utorok sa očakáva maximálna teplota 31 až 38 stupňov, v stredu vystúpi na horúcich 32 až 39 a vo štvrtok na 33 až 39. Meteorológovia dokonca varujú, že počas takýchto extrémnych podmienok, nie je vylúčené, že ortuť teplomerov dosiahne až neuveriteľných 40 stupňov.

A kde sa máme na takúto neznesiteľnú páľavu pripraviť? "Absolútne najvyššie hodnoty teploty vzduchu sa môžu vyskytnúť v južnej polovici západného a stredného Slovenska," dodal Polčák. SHMÚ už vydal tretí stupeň výstrahy pred horúčavami v okresoch Skalica, Senica, Malacky, Bratislava, Pezinok, Trnava, Piešťany, Hlohovec, Galanta, Senec, Dunajská Streda, Topoľčany, Nitra, Šaľa, Nové Zámky, Komárno, Zlaté Moravce, Levice, Žarnovica, Banská Štiavnica, Zvolen, Krupina, Veľký Krtíš a Lučenec.

V stredu pôjde o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

V stredu pôjde o
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu