Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Súboj fanúšikov Fica a Kaníka v Bystrici: Vytiahli proti sebe sekery a motorové píly!

Ľudovít Kaník stavia máj v Banskej Bystrici.
Ľudovít Kaník stavia máj v Banskej Bystrici. (Zdroj: Archív ĽK)

BRATISLAVA - Súboj na sekery! Banskobystrická kauza okolo vypílenia mája, ktorý v stredoslovenskej metropole postavil poslanec Ľudovít Kaník, má čudnú dohru. Kaník postavil pred bystrickou radnicou nový máj, no ten pôvodný mu kamsi zmizol...

Kauza Kaníkovho mája vyzerala ako skutočné Kocúrkovo. Podľa poslanca z SDKÚ nechal banskobystrický primátor Peter Gogola vypíliť máj, ktorý na námestí SNP postavil Kaník. Vraj aby si tam svoj máj mohol postaviť Smer na čele s Robertom Ficom. Zdá sa, že oba tábory majú svojich zaťatých fanúšikov, pretože Ficov máj sa ktosi v noci na štvrtok pokúsil spíliť. Ako informovala televízia Markíza, partia štyroch vandalov začala rezať strom motorovou pílou, no dielo nedokončila a z miesta ušla skôr ako tam stihla prísť polícia. Štvoricu "drevorubačov" však zachytila kamera.

Máj v Banskej Bystrici

Ľudovít Kaník medzitým pred banskobystrickou radnicou postavil druhý máj. Opäť s ceremoniálom a s hudbou. Nie je to však ten istý strom, ktorý mu úradne spílili. "Neviem čo je s prvým stromom, nevrátili mi ho. Ale nechcem vyvolávať konflikty," reagoval Kaník na otázku, či sa pokúsi strom získať späť.

Kaník trvá na tom, že jeho máj vypílili len preto, aby uvoľnil miesto pre máj vládneho Smeru. Banskobystrický magistrát sa bráni, že Kaník dostal povolenie iba na dobu určitú. Podľa Kaníka však úrad urobil nadprácu pre Smer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu