Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Doprava v hlavnom meste: Pozrite sa, na čo najviac upozorňujeme

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na zle zaparkované autá, nepojazdné vozidlá stojace na verejných parkoviskách, nebezpečné výtlky na cestách i poškodené chodníky najviac upozorňujú Bratislavčania magistrát hlavného mesta. Prostredníctvom projektu Odkaz pre starostu, ktorý vlani využilo 351 ľudí, sa na dopravu a cesty sťažovala vyše polovica (192).

Mesto podľa slov hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho reaguje na každý podnet. "Aj keď vo viacerých prípadoch je odpoveď negatívna, pretože popísaný podnet nie je možné operatívne riešiť hlavne z finančných dôvodov," podotkol s tým, že najčastejšie sa to stáva pri podnetoch, ktoré sa týkajú dopravy. Takmer 60 pripomienok zase dalo mesto vlani riešiť mestským častiam, dopravnému podniku alebo mestskej polícii, pretože nespadali do kompetencie magistrátu. "Samospráva na doručené podnety reaguje spravidla v priebehu týždňa, ak riešenie problému je viazané na súčinnosť s externým partnerom, termín sa môže predĺžiť aj na dvojnásobok priemerného času," podotkol hovorca. Projekt Odkaz pre starostu gestoruje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť.
      
Priestor na podávanie podnetov, hlavne na neetické či nezákonné konanie zamestnancov mesta, mesto rozšírilo o e-mailovú adresu korupcia@bratislava.sk. Na tú môžu Bratislavčania napísať aj anonymne. "V záujme ochrany sťažovateľa má priamy prístup k podaniam výlučne primátor mesta," pripomenul Andrassy. V minulom roku podľa jeho slov zaevidovali 23 podnetov. "Na základe ich vecného prešetrenia nebol ani jeden podnet potvrdený, nepreukázalo sa nezákonné, korupčné správanie zamestnanca mesta," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu