Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Nečakaný zvrat v pátraní: Potápači hľadali Lukáša (28), no našli inú mŕtvolu!

Lukáš je nezvestný už od decembra
Lukáš je nezvestný už od decembra (Zdroj: Polícia ČR, SITA)

LOUNY – Pátrali po Slovákovi, našli Čecha. Šokujúci smer nabralo pátranie po nezvestnom Slovákovi Lukášovi V. (28), ktorý ešte v decembri minulého roka zmizol z domu. Posledné stopy po mladíkovi doviedli hasičov a potápačov k rieke Ohře, ktorú v utorok už po druhýkrát prehľadávali. Telo muža nakoniec po hodinách z rieky vytiahli, nepatrilo však Lukášovi! Informoval o tom český denník Blesk.

Rieku Ohře v utorok prehľadávalo niekoľko potápačov, hasičov a dokonca aj pes špeciálne vycvičený na hľadanie utopených. Hodiny pátrania nakoniec ukončil nález mužského tela, ktoré vytiahli na breh. Nepatrilo však nezvestnému Lukášovi, ale inému nezvestnému mužovi (55). „Objavili nezvestného muža z Lenešic. Našli ho na brehu medzi Černcemi a Vršovicemi,“ povedala policajná hovorkyňa Jaromíra Střelcová.

Nad osudom slovenského mladíka, ktorý do Čiech prišiel za prácou, tak stále visí otáznik. Políciu v decembri zalarmovali jeho kolegovia, keď nenastúpil do zamestnania. Lukáš mal v Lounoch prenajatý byt, v ktorom nič nenasvedčovalo tomu, že by plánoval zmiznúť. Nič o ňom nevie ani jeho matka, ktorá býva na Slovensku.

Mladíka údajne naposledy videli neďaleko rieky Ohře, na ktorej brehu našli aj jeho bundu a mobil. Policajti a potápači preto rieku prehľadávali už v decembri a kvôli pátraniu dokonca nechali aj znížiť hladinu vody. Lukáša však vtedy nenašli, a hľadanie preto v utorok obnovili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu