Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pozor, veľké ochladenie: Babie leto vystrieda sneženie a mráz!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Užívajte slnka a tepla, kým sa dá! Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa tento týždeň radikálne ochladí. Od piatka k nám začne prenikať studený front, ktorý sa v sobotu prejaví snežením a teplotami maximálne do 8 stupňov Celzia.

Dnes má byť jasno až polojasno, ráno a dopoludnia na mnohých miestach hmla alebo zamračené s nízkou oblačnosťou. Ojedinele sa môže vyskytnúť mrholenie. Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 22, pri dlhšie trvajúcej hmle alebo nízkej oblačnosti okolo 15 stupňov. Očakáva sa bezvetrie alebo slabý vietor.

V utorok bude ešte stále jasno až polojasno, na severe miestami zväčšená oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky. Ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 7 až 2 stupne. Denná teplota 15 až 20, na severe okolo 12 stupňov. Vietor dosiahne rýchlosť 5 až 20 km/h.

V stredu treba rátať s väčšou oblačnosťou a ojedinele aj slabými zrážkami. Nočná teplota 5 až 0 stupňov. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 12 až 17, na Orave, Liptove a Spiši okolo 10 stupňov. Pocítime slabý premenlivý, na východe severný vietor s rýchlosťou 5 až 20 km/h.

Vo štvrtok nás čaká premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Miestami slabý dážď alebo prehánky. Nočná teplota 7 až 2, na Orave, Liptove a severovýchode okolo 0 stupňov. Denná teplota 11 až 16, na severe okolo 9 stupňov.

V piatok k nám začne prenikať veľmi studený vzduch od severozápadu, ktorý so sebou prinesie prevažne polooblačné počasie. Miestami sa vyskytnú prehánky, na horách snehové. Má byť veterno. Nočná teplota 6 až 0, denná teplota 9 až 14, na severe okolo 7 stupňov.

V sobotu sa zobudíme do mrazivého rána. Bude oblačno až zamračené, cez deň na mnohých miestach dážď, postupne v polohách od 500 m dážď so snehom alebo sneženie. Nočná teplota -1 až -6, na juhozápade okolo +1 stupeň. Denná teplota iba 2 až 8 stupňov.

Pošlite nám vaše jedinečné fotky jesennej prírody plnej farieb na fotky@topky.sk. Radi ich zverejníme v našom jesennom výbere.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu