Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragický týždeň na cestách: Zomrelo až osem ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V 39. týždni (24.-30.9.) sa stalo na slovenských cestách 270 dopravných nehôd. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku je to o 59 nehôd menej. Menej je aj obetí. Kým v rovnakom období minulého roka zomrelo pri nehodách 11 ľudí, v tomto roku v 39. týždni to bolo osem účastníkov cestnej premávky.

Hovorca policajného prezídia Michal Slivka uviedol, že pri minulotýždňových nehodách zomrel jeden chodec, traja motocyklisti, dvaja vodiči osobných motorových vozidiel a dvaja spolujazdci. Dodal, že pri nehodách utrpelo ťažké zranenie 18 osôb.

Medzi najkurióznejšie, avšak zároveň aj najtragickejšie minulotýždenné dopravné nehody patrí udalosť, ktorá sa stala v nedeľu (30.9.) v katastri obce Želiezovce. Došlo tu k stretu motorového vozidla s koňom. "Vodič utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Zrážku neprežil ani kôň, ktorý z doposiaľ nezistených príčin ušiel z objektu bývalého PD Hronovce," uviedol Slivka.

Počas letnej turistickej sezóny (1.7.-30.9.) došlo podľa štatistík polície k 3615 dopravným nehodám, čo je o 187 nehôd menej ako v minulom roku (3802). "Za osem mesiacov tohto roku sa stalo celkom k 10.079 dopravných nehôd, čo je o vyše 1000 menej ako minulý rok (11.122), " informoval Slivka. Pri nehodách od začiatku roku zomrelo 220 osôb, z toho bolo 45 chodcov a 20 cyklistov. Pri porovnaní minuloročnej a tohtoročnej štatistiky, prišlo pri dopravných nehodách v tomto roku o život o 11 ľudí menej.

Polícia varuje pred nastávajúcim jesenným počasím. Vodiči sa na cestách môžu v tomto období stretnúť s hmlou, klzkou vozovkou z dôvodu dažďa a napadaného lístia. Preto odporúča vodičom, aby za volantom zvýšili pozornosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu