Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalšia zbytočná smrť chodca, pod kolesami Renaultu zomrel 57-ročný muž

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PODBREZOVÁ/LOPEJ - Náraz motorového vozidla spôsobil vo štvrtok, 4. októbra večer smrť 57-ročného chodca na ceste medzi obcami Podbrezová a Lopej v okrese Brezno.

Ako dnes informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická, muž prechádzal neoznačený cez vozovku a bezprostredne vstúpil pred prichádzajúce auto Renault Laguna, ktoré viedol 53-ročný muž z Banskej Bystrice. "Vodič prednou časťou auta narazil do chodca, následkom čoho tento utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla k nehode hovorkyňa.
      
Požitie alkoholu u vodiča dychovou skúškou zistené nebolo a u chodca bude výsledok známy po vykonaní pitvy. Škoda  na vozidle je odhadnutá na 4000 eur. Vo veci bolo začaté trestné stíhane pre prečin usmrtenia.
      
Za tento týždeň je to už druhá smrteľná nehoda chodca v banskobystrickom kraji. V obci Lehôtka pod Brehmi v okrese Žiar nad Hronom v utorok 2. októbra zahynula 55-ročná chodkyňa z Podhoria.
      
Polícia preto apeluje na chodcov, aby  používali reflexné prvky na oblečení. "Pri prechádzaní cez cestu treba byť ostražitý a používať vyznačené priechody," pripomenula Vrbická.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu