Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Koncesie: V databáze je chaos!

Pri vymáhaní koncesionárskych poplatkov pre SRo vládne chaos. Zobraziť galériu (2)
Pri vymáhaní koncesionárskych poplatkov pre SRo vládne chaos.

BRATISLAVA - Koncesionárske poplatky za rádio vymáha súkromná spoločnosť BSP, hoci rozhlas spochybnil uzavretú zmluvu a dištancuje sa od jej praktík.

Firma napriek tomu v týchto dňoch ponúka neplatičom mimosúdne vyrovnanie. Ak zaplatia 10-tisícovú pokutu, stiahne žalobu. V opačnom prípade hrozí súdom. Pokuty chce paradoxne aj od tých, ktorí za rozhlas poctivo platia!

„Neplatiči“ majú podľa BSP na uhradenie pokuty dva týždne. V opačnom prípade im hrozí, že budú musieť zaplatiť dlžnú sumu vrátane penále. A to je naozaj vysoké! V prípade Dušana Kostolného z Liptovskej Teplej ide o 210-tisíc. „Poplatky za rozhlas a televíziu platím celý život,“ rozhorčil sa. Už vo štvrtok sme informovali o zarážajúcom prípade, keď firma BSP vymáha peniaze aj od mŕtveho človeka.

Verejnoprávny rozhlas tvrdí, že za vzniknutú situáciu môže predchádzajúce vedenie. To sa dohodlo na vymáhaní pohľadávok so spoločnosťou BSP. „Ich postupy sú v rozpore s morálnymi princípmi,“ myslí si hovorkyňa Adriana Jobíková. Rozhlas preto zmluvu vypovedal a napadol na súde. „V databáze neplatičov je veľký chaos,“ podotkol člen parlamentného výboru pre kultúru a médiá Tomáš Galbavý.

Mediálny poradca samotnej spoločnosti BSP Juraj Púchy pripustil, že vychádzajú z nepresných zoznamov. Ten im poskytol rozhlas a eviduje napríklad aj mŕtve duše. Riešenie je podľa Púcheho jednoduché. Stačí poslať doklad o zaplatení na adresu spoločnosti. „Okamžite bude celá vec uvedená na pravú mieru,“ odkázal nespokojným koncesionárom.

Denník Nový čas radí, ako zbytočne neplatiť:

Ak máte doklad o zaplatení koncesionárskeho poplatku, pošlite ho spoločnosti BSP Lawyer Partners na adresu Benediktiho 5, 811 05 Bratislava, prípadne zavolajte v pracovných dňoch na 0988 500 600. Pozor však na to, že linka je spoplatnená a minúta hovoru stojí 36 korún! Ďalším riešením je vyhľadať služby právnika.

Koncesie: V databáze je
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu