Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hrozná smrť pri práci: Petra (†48) zasypalo v trojmetrovej jame!

Záchranárom sa zo zeme podarilo zachrániť už len mŕtvolu muža Zobraziť galériu (6)
Záchranárom sa zo zeme podarilo zachrániť už len mŕtvolu muža (Zdroj: TASR)

ĎURĎOŠÍK – Strašná tragédia dnes postihla rodinu na východnom Slovensku, kde ťažká zem zaživa pochovala Petra (†48) v trojmetrovej jame. Robotník zo Svinice tam mal pracovať ako brigádnik pri výkopových prácach.

Hlina z neupevnenej steny výkopu sa na muža zosypala a ostali mu trčať len nohy. „Po príchode na miesto sme zistili, že muž pracoval v hĺbke asi 3,5 metra. Zásahová jednotka na mieste našla vytŕčať len končatiny robotníka. Okamžite začali zabezpečovacie práce,“ informoval o nešťastí inšpektor Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Ladislav Fatura.

Dodal, že hasiči museli najskôr vykopať zeminu okolo muža, aby s zabezpečili proti ďalšiemu zosuvu. „Výkop sme spevnili hydraulickým zariadením a momentálne sa naši ľudia prekopávajú k zasypanému mužovi,“ doplnil Fatura. Záchranná akcia, pri ktorej zasahoval aj vrtuľník však skončila nešťastne. Podľa informácii TV Markíza muž pod vrstvou hliny zahynul.

Prítomní obyvatelia obce uviedli, že výkopové práce boli vykonávané svojpomocne a mali slúžiť pre zabezpečenie kanalizácie pre plánovaný developerský projekt na okraji Ďurďošíka. Nie je jasné, kto robotníkov zamestnával. S podobným argumentom opustili miesto nešťastia aj inšpektori práce s tým, že muž nebol v pracovnom pomere a Inšpektorát práce sa prípadom nebude zaoberať. Prípad nechcela komentovať ani starostka obce Iveta Hadašová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu