Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Koncesiu chcú od mŕtveho!

Rozhlas poveril vymáhaním poplatkov súkromnú firmu. Zobraziť galériu (3)
Rozhlas poveril vymáhaním poplatkov súkromnú firmu.

BRATISLAVA - To je ale blamáž! Súkromná spoločnosť vymáha od neplatičov koncesionárske poplatky. Na tom by nebolo nič čudné, keby peniaze nechceli aj od tých, ktorí už nežijú. To je aj prípad Jána Pastieroviča. Chcú od neho vyše pol milióna korún. Dôvodom je údajný nedoplatok z roku 2004. Vtedy však už dávno nežil, a teda nemohol počúvať rádio!

Pán Pastierovič z Novej Dediny pri Leviciach zomrel pred pätnástimi rokmi. Žil v spoločnej domácnosti so svojím synom Ľubomírom a jeho rodinou, ktorí dnes bývajú na tej istej adrese. Prekvapilo ich, že spoločnosť BSP žiada od nebohého vyrovnanie nedoplatku za rádio, vrátane penále v sume 550-tisíc korún.

Jeho syn tvrdí, že koncesionársky poplatok platia pravidelne a načas. „O to viac nás šokovalo, že od nás advokátska kancelária vymáha nedoplatky za môjho otca, ktorý bol v roku 2004 už trinásť rokov po smrti,“ zdôraznil Ľubomír Pastierovič. Je to od rozhlasu morbídne a neseriózne!“

Spoločnosť BSP posiela v týchto dňoch listy, v ktorých ponúka neplatičom mimosúdne vyrovnanie. Ak zaplatia desatťisícovú pokutu, stiahne žalobu. Prípad nebohého Jána Pastieroviča však nie je jediný, k téme koncesionárskych poplatkov pre Slovenský rozhlas sa preto vrátime aj v sobotňajšom vydaní Nového Času.


Viete viac? Napíšte nám, pretože my kupujeme Vaše tipy!
Koncesiu chcú od mŕtveho!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu