Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Kuriozita z miesta činu: Rómov vystrašil duch obeseného Pakistanca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/HUMENNÉ – Cesta za slobodou ho vyšla draho! Nelegálny migrant z Ázie ukončil svoju púť za životom plným nových možností samovraždou pri Humennom. Obesenec visiaci na strome hlboko v lese vydesil obyvateľov miestnej rómskej osady na smrť! Informovala o tom TV JOJ na svojej webovej stránke.

"Nájdený muž bol vo veku 30 až 40 rokov, pričom bol ázijského pôvodu," uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. Migrant však nepochádzal zo záchytného tábora, v lese ho zrejme vysadili jeho prevádzači a už sa po neho nevrátili.

Zúfalý muž sa obesil na horolezeckom lane, ktoré migranti používajú pri prekonávaní hôr vo svojej krajine. Utečenci sa pri prevádzaní týchto lán zvyčajne zbavujú. Je teda otázne, prečo si ho obesenec bral so sebou až do Humenného. Jednou z možností je, že nelegálny migrant nemal viac peňazí pre svojich prevádzačov, a tak ho obesili oni. Túto domienku však polícia vylúčila.

V miestnej rómskej osade Podskalka po nájdení tela vypukla panika. Rómov zachvátil neuveriteľný strach z duchov mŕtvych, ktorí by si podľa povier mali prísť pre dušu mŕtveho migranta. Obesenca v lese objavil jeden z osadníkov, ktorý tam práve zbieral hríby. Po zhliadnutí mŕtveho tela visiaceho na lane dostal hubár panický strach. Obesený muž totiž vzhľadom pripomínal Róma. „Mal čierne vlasy, pleť, myslel si, že je to nejaky Róm. Bol to Pakistanec,“ prezradila vystrašená obyvateľka osady.

Podľa webovej stránky českých pedagógov mnohí Rómovia veria, že pre umierajúcich si prichádzajú duchovia mŕtvych. Vyplašení osadníci z Podskalky zrejme nemali čisté svedomie, keďže podľa povier si ich duchovia môžu na druhý svet vziať aj za trest, za porušenie určitého príkazu alebo predpisu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu