Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Jeden zo strojcov leopoldovskej masakry: Obávaný Duda sa dostal na slobodu!

Organizátor úteku Polgári Zobraziť galériu (3)
Organizátor úteku Polgári

BRATISLAVA - Krvavý útek recidivistov z väzenia v Leopoldove pred vyše dvadsiatimi rokmi otriasol krajinou. Zahynulo pri ňom päť dorozcov a dvaja boli ťažko zranení. Na slobodu sa teraz podľa portálu denníka Plus 1 deň dostal už druhý z aktérov tohto ohavného činu, Vladimír Duda (45).

Útek, ktorý sa odohral v novembri 1991, zorganizoval kriminálnik Tibor Polgári, samozvaný "riaditeľ väznice". Dal dokopy gang siedmich extrémne nebezpečných zločincov, s ktorými sa chcel dostať na slobodu. Za každú cenu.

Polgári pri sčítaní požiadal dozorcu Františka Slobodu, aby ho pustil za mreže, chcel vraj vhodiť list do schránky. Hneď ako mohol, dozorcu napadol.

Slobodu gang dobodal. Potom v kancelárii prekvapili, dobili a znehybnili ďalších štyroch. Dostali sa ku zbrojnému arzenálu a vraždili ďalej. Jedného z bacharov si zobrali ako rukojemníka a pokúsili sa dostať na slobodu. Okrem piatich dozorcov zahynul aj jeden z väzňov, ktorý sa rozbesneným recidivistom postavil do cesty.

Väzni si obliekli policajné uniformy a ušli. Netrvalo ani deň a pochytali ich. Súd vymeral trom z nich doživotie, jeden dostal 18 rokov, dvaja po 15 a Vladimír Duda 13 rokov.

Práve Duda je po predčane prepustenom Vladislavovi Fedákovi už druhým aktérom masakry, ktorý sa nadýchol slobody. 

Väzenie v Leopoldove

Jeden zo strojcov leopoldovskej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu