Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

SHMÚ: V marci padlo až 28 teplotných rekordov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V marci padlo viacero teplotných rekordov, historické maximá sa zaznamenali počas piatich marcových dní. Najviac ich padlo v sobotu 17. marca, kedy sa najvyššie namerané teploty prepisovali v 11 staniciach.

Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Najviac - 22 stupňov Celzia namerali v tento deň v stanici Žihárec v okrese Šaľa. Rekord však padol aj na Štrbskom plese, kde bolo 14 stupňov. Nové rekordy zapísali aj v stanici v Telgárte (14,6 stupňa), Poprade (19,9 stupňa) a Piešťanoch (20,9 stupňa).

Ďalšie teplotné rekordy zaznamenali i v piatok 23. marca, história sa prepisovala v ôsmich staniciach. Najviac v tento deň namerali v stanici Somotor v okrese Trebišov, a to 22,5 stupňa Celzia. Napríklad na košickom letisku zaznamenali v tento deň rekordných 20,5 stupňa. Rekord padol aj v Moldave nad Bodvou (22 stupňov) či Bardejove (20,4 stupňa).

Teplo bolo aj v stredu 28. marca, kedy zaznamenali štyri rekordy, napríklad na bratislavskej Kolibe (21,8 stupňa) aj letisku (21,4). Tri rekordy sa prekonali aj v nedeľu 25. marca a dva v nedeľu 18. marca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu