Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Vleky v Tatrách sú predražené

VYSOKÉ TATRY - Produkt, ktorý sa teraz ponúka v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici, nezodpovedá podľa riaditeľa hotela Patria Jozefa Bendžalu zvýšeniu cien, ku ktorému došlo pred nadchádzajúcou zimnou sezónou. "Môžete dvíhať cenu vtedy, keď investujete, keď ten produkt je kvalitnejší, lepší, keď je o neho záujem, ale v Lomnici zatiaľ toto nevidno," uviedol pre agentúru SITA Bendžala.

Napriek tomu sa neobáva, že by do Tatier počas zimy neprišli turisti. Tatry budú mať vždy atmosféru, ale pobyt hostí sa bude trochu skracovať, dodal.

Hlavne tzv. zlatý týždeň, čo je obdobie od Vianoc až do pravoslávneho Nového roka, budú Vysoké Tatry plne vyťažené. O Štrbské Pleso je podľa Bendžalu záujem počas celej zimy. Aj vďaka úbytku lôžok, pre rekonštrukciu viacerých zariadení, je Štrbské Pleso vypredané na celú zimu. Horšie sú už na tom strediská Starý Smokovec a Tatranská Lomnica. Podľa riaditeľa Združenia cestovného ruchu Petra Chudého nárast cien vlekov v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici sa pohybuje na úrovni osem až 12 percent. Zvýšenie cien lyžiarskych lístkov súvisí okrem rastu cien energií aj s tým, že v cene lyžiarskeho lístka bude zahrnuté poistenie pre prípad zásahu horskej služby a preprava na Tatranskej elektrickej železnici.

Aj tohto roku by mali byť mestské parkoviská v najväčších tatranských osadách Štrbské Pleso, Starý Smokovec a Tatranská Lomnica bezplatné. "Stále pokračujú rokovania medzi mestom a prevádzkovateľmi vlekov a lanoviek, aby od decembra až do konca apríla boli parkoviská bezplatné," uviedol Chudý. Aj tento rok by mali bezplatne premávať skibusy medzi centrálnym parkoviskom a športovým areálom na Štrbskom Plese a medzi Starám Smokovcom a Tatranskou Lomnicou. Opäť by mal premávať aj bezplatný aquabus do popradského Aquacity. "Mal by to byť štandard služieb, na ktorý by sme mali nadviazať po úspešných skúsenostiach z minulého roku," doplnil Chudý.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu