Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Uhliarik dostal nožnice na odstrihnutie finančných skupín

Minister Uhliarik dostal symbolické nožnice Zobraziť galériu (5)
Minister Uhliarik dostal symbolické nožnice

BRATISLAVA - Zástupcovia Demokratického fóra mladých (DFM) dnes približne o 14.00 hodine odovzdali na Ministerstve zdravotníctva SR symbolické nožnice na odstrihnutie finančných skupín, ktoré parazitujú na verejných zdrojoch v tomto rezorte. Nožnice sú určené pre ministra zdravotníctva MUDr. Ivana Uhliarika (KDH).

Symbolické nožnice prišli odovzdať zástupcovia DFM, jeho predseda Tomáš Vaňo, generálna sekretárka Veronika Kuchtová, Marián Klenko a ďalší. Fórum zastrešuje viac ako 700 mladých ľudí na Slovensku. Demokratické fórum mladých je politickou organizáciou mládeže, ktorá je blízka Ľudovej strane – Hnutie za demokratické Slovensko.

Podľa očakávania, pán minister si nožnice neprišiel prevziať osobne. Napriek pôvodnej informácii, že medzi mladých ľudí príde iný zástupca rezortu, nakoniec nikto nemal odvahu prísť a vypočuť si kritické názory na politiku súčasného vedenia MZ SR.

Približne metrové nožnice tak zástupcovia DFM poslali ministrovi zdravotníctva prostredníctvom podateľne na MZ SR. Podľa Demokratického fóra mladých, slovenské zdravotníctvo potrebuje systémové zmeny, ktoré zmenia pomer medzi výdavkami rezortu na liekovú politiku, zdravotné výkony a mzdy lekárov a zdravotníckych sestier - v prospech skvalitnenia zdravotnej starostlivosti.

Zámery ohľadne transformácie nemocníc na akciové spoločnosti vyvolávajú otázku, či motívom týchto krokov nebola ich privatizácia v blízkej budúcnosti? A ďalšie posilňovanie vplyvu súkromných záujmov v tomto rezorte. Finančné zdroje v slovenskom zdravotníctve sa nemôžu stať korisťou záujmových skupín, ale musia primárne slúžiť pacientom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu