Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Uhliarik nikdy neuvažoval nad predajom Kramárov, tvrdí MZ

Ivan Uhliarik
Ivan Uhliarik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR sa ohradzuje voči tvrdeniu denníka Hospodárske noviny a redaktora Ratka Sudeckého, ktorý napísal, že minister zdravotníctva Ivan Uhliarik chcel predať nemocnicu na Kramároch. Nie je to pravda, nikdy nad tým neuvažoval.

 Sudecký sa ministerstva zdravotníctva mailom spýtal, odvolávajúc sa na anonym, či uvažuje nad vysťahovaním nemocnice Kramáre a presťahovaním pacientov pre havarijný stav do nemocníc Staré Mesto a Podunajské Biskupice. Odpoveďou ministerstva bolo, že zvažuje rôzne alternatívny, ako zefektívniť chod nemocníc. Žiadna otázka ani odpoveď sa netýkala predaja nemocnice na Kramároch.

Existuje viacero pracovných materiálov, ktoré hovoria o riešení situácie s nemocnicami v Bratislave, každá hovorí o inej alternatíve. Akémukoľvek rozhodnutiu o predaji, rušení alebo inej zmene nemocníc v Bratislave, musí predchádzať rozhodnutie o dostavbe nemocnice Rázsochy, k čomu doteraz neprišlo.

Vzhľadom na pád vlády pred polrokom, ministerstvo zdravotníctva nerieši žiadne zásadné zmeny organizácie nemocníc v Bratislave.  Denník Hospodárske noviny by sa mal za zavádzanie verejnosti ospravedlniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu