Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

V Starej Ľubovni bolo v noci bez vody okolo 8 tisíc ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Dnes v noci bolo bez dodávok pitnej vody v meste Stará Ľubovňa približne 8 tisíc ľudí, čo je asi polovica obyvateľov okresného mesta.

„Oproti včerajšku je situácia stabilizovaná. K ďalšiemu poklesu výdatnosti prameňov nedošlo. Počas dňa bude zabezpečená dodávky vody predovšetkým pre objekty nemocnice s poliklinikou a domova sociálnych služieb,“ informovala po dnešnom zasadnutí krízového štábu mesta Stará Ľubovňa prednostka Obvodného úradu v Starej Ľubovni Zita Pleštinská. Vo vymedzených hodinách bude regulovaná dodávka vody aj v dolných častiach mesta Stará Ľubovňa.

Mestský úrad v Starej Ľubovni bude počas celého dňa v spolupráci s Hasičským a záchranným zborom a Podtatranskou vodárenskou spoločnosťou zabezpečovať rozvoz úžitkovej vody v cisternách. Časový harmonogram zásobovania zverejní mesto Stará Ľubovňa na svojej internetovej stránke ako aj prostredníctvom mestského rozhlasu. V ďalších ohrozených obciach Jakubany, Nová Ľubovňa a Chmeľnica budú obecné úrady v spolupráci s hasičmi a vodármi zabezpečovať zásobovanie úžitkovej vody cisternami. Krízový štáb mesta zároveň upozorňuje obyvateľov na nutnosť dodržiavania preventívnych opatrení v súvislosti s mimoriadnou udalosťou, ktoré vydalo oddelenie epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Starej Ľubovni.

Nedostatok vody v Starej Ľubovni spôsobil dlhotrvajúci deficit vodných zrážok a následný pokles teplôt v posledných dňoch. Dôsledkom toho došlo k zníženiu výdatnosti vodných zdrojov, predovšetkým hlavného vodného zdroja Jakubianka. Primátor Starej Ľubovne vyhlásil pre nedostatok pitnej vody na území mesta v stredu 1. februára mimoriadnu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu