Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

J&T chce ovládnuť aj české hory: Ponúkla 7,5 milióna eur!

Stredisko v Špindlerovom Mlyne
Stredisko v Špindlerovom Mlyne

PRAHA – O tri najväčšie české lyžiarske strediská prejavila záujem finančná skupina J&T. Výšku konkrétnej ponuky spoločnosti Tatry Mountain Resorts už priniesli aj české médiá. O serióznosti svedčí aj fakt, že slovenskí finančníci ponúkli viac ako najbohatší Čech Peter Kellner.

Tesne pred koncom minulého roka predložila TMR ponuku Českému zväzu telesnej výchovy (ČSTV), ktorý vlastní areály v Krkonošiach. Podľa týždenníka Euro ponúkli za podiel v troch krkonošských spoločnostiach 195 miliónov českých korún, čo je 7,5 milióna eur. Za túto sumu by spoločnosť získala stredisko v Špindlerovom mlyne, Harrachove a Peci pod Snežkou. Ponuka je o milión korún vyššia ako ponúkol PPF Petra Kellnera.

Okrem toho navrhli Slováci aj spoluprácu v rámci holdingu spoločne so slovenskými strediskami. Predseda dozornej rady TMR Igor Rattaj, ktorý patrí k vrcholovým finančníkom J&T, sľúbil Čechom aj finančnú pomoc pri podpore nových talentov. ČSTV združuje športové zväzy, telovýchovné jednoty, zimné športové kluby. Vlastní 56,5 percent akcií strediska Harrachov, 54,7 percent akcií Ski Pec a 51,10 percent akcií areálu v Špindlerovom Mlyne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu