Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

SNS: Lipšic si s Bílou urobil osobnú reklamnú kampaň

Lucia Bíla a Daniel Lipšic
Lucia Bíla a Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Minister vnútra Daniel Lipšic (KDH) si fotografiami so speváčkou Luciou Bílou urobil v predvolebnom čase osobnú reklamnú kampaň, jej vystúpenie však zaplatili daňoví poplatníci. Pre TASR to dnes uviedol prvý podpredseda SNS Andrej Danko.

"Považujeme za škandál, že Daniel Lipšic riskol verejnú hanbu a v čase hlbokej hospodárskej krízy zrealizoval v pondelok nákladný vianočný večierok – alias svoju osobnostnú predvolebnú kampaň - s touto speváčkou," vyhlásil Danko s tým, že fotografie ministra s Luciou Bílou dnes "obletujú celé Slovensko".

"Národ sa nestačí čudovať takejto hrubej arogancii politika KDH. Zbytočný večierok totiž zaplatil Daniel Lipšic zo štátnych peňazí, z daní nás všetkých, a to v čase, keď každý rozumný štát i rezort šetria, kde sa len dá," povedal Danko na adresu honorára Lucie Bílej za vystúpenie na vianočnom koncerte rezortu vnútra.

"Daniel Lipšic je frajer, Daniel Lipšic šetriť nemusí a vyhodiť 13.500 eur za pár piesní českej speváčky je podľa neho v poriadku, lebo vraj jej vystúpenie dohodol ešte predošlý minister. Zrejme si Lipšic s jeho predchodcom Robertom Kaliňákom pri priateľskej káve zabudli vzájomne poradiť, že objednané vystúpenie sa dá aj zrušiť," vyhlásil Danko.

Podľa Ľubomíry Miklovičovej z tlačového odboru Ministerstva vnútra SR išlo o tradičný vianočný koncert, ktorý ministerstvo realizuje už desať rokov, a okrem policajtov a hasičov sú naň pozvaní zástupcovia veľvyslanectiev, prezident, predstavitelia vlády, parlamentu, guvernér Národnej banky Slovenska, verejný ochranca práv, bývalí prezidenti, ako aj ministri vnútra, spolu asi 250 ľudí.

V porovnaní s predchádzajúcimi rokmi stálo organizovanie podujatia menej, aj keď bola jednou z pozvaných hviezd Lucie Bílá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu