Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dajte si pozor na silný vietor a snehové záveje!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Od skorých ranných hodín až do 18.35 h sa môže dnes na väčšine územia Slovenska vyskytovať silný vietor. Jeho rýchlosť môže na hrebeňoch hôr v nárazoch dosahovať až 25 m/s.

"Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Sila tohto javu zodpovedá podľa expertov výstrahe najnižšieho prvého stupňa. Tento jav sa môže vyskytnúť v regiónoch horné Ponitrie, Horehronie, Turiec, Liptov, Orava, Spiš, Šariš, Kysuce, Gemer, na severovýchode, severozápade a juhovýchode Slovenska. Zároveň v uvedených regiónoch počas výstrahy existuje zvýšené riziko vzniku snehových jazykov a závejov. Tie môžu predstavovať riziko pre dopravné aktivity.

Na krajnom východe Slovenska sa môže podľa meteorológov v tom istom čase vyskytovať silný dážď. V okresoch Humenné, Medzilaborce, Michalovce, Snina, Sobrance sa očakáva miestami úhrn zrážok 15 až 40 milimetrov. Aj preto v časti okresu Trebišov na juhovýchode krajiny platí do 18.00 h výstraha prvého stupňa pre povodeň z trvalého dažďa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu