Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podozrivá rekonštrukcia vojenských zotavovní: Už ju rieši GP!

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka

BRATISLAVA - Kvôli prípadu podozrivej rekonštrukcie budov vojenských zotavovní Partizán a Saratov sa premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) obrátila na Generálnu prokuratúru (GP) a ministerstvo vnútra. Námestník zastupujúceho generálneho prokurátora Dobroslav Trnka dal dnes pokyn riaditeľovi trestného odboru, aby zhromaždil všetky potrebné dokumenty o prípade.

Vo svojich večerných správach to uviedla STV. Na rekonštrukciu budov išlo podľa televízie od roku 2005 skoro päť miliónov eur. GP tak bude zaujímať, či budú vyhlásené za prebytočný majetok s možným odpredajom. Podľa Trnku by zotavovne mohli mať hodnotu 30 miliónov korún.

"To sú prípady, ktoré vedú k podozreniu, že môže ísť o podvodné konanie s korupčným správaním," cituje námestníka STV. Podľa bratislavskej polície vyšetrovateľ v súčasnosti trestné oznámenie v tejto veci dopĺňa a po doplnení rozhodne o ďalšom postupe.

Prokuratúra sa bude zaujímať tiež o to, aká firma budovy rekonštruovala. "Vzhľadom na to, že tá rekonštrukcia prebiehala minimálne za dvoch vlád, bude možno zaujímavé sledovať dodatky jednotlivých zmlúv," povedal Trnka pre televíziu.

Rezort obrany podľa televízie teraz preveruje, kde sa nachádza hnuteľný majetok nakúpený do budov. Prípad rekonštrukcie zotavovní spomína na svojom blogu aj exminister obrany Ľubomír Galko (SaS). "Kladiem si otázku, čo opäť spojilo koalíciu a opozíciu do jedného šíku. Rekonštrukcia vojenských zotavovní Partizán a Saratov..., alebo niečo, o čom sám neviem...? Možno sa to nikdy nedozviem," napísal Galko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu