Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na Slovensko príde nová televízia: Trhákom budú európske veľkofilmy!

Logo novej televízie Zobraziť galériu (2)
Logo novej televízie

BRATISLAVA - Potvrdené. Už koncom roka začne na našom televíznom trhu pôsobiť nová televízna stanica. O projekte Film Europe Channel (FEC) informoval týždenník Trend. Televízia by mala byť podobná americkej HBO s tým rozdielom, že bude vysielať produkciu najlepších európskych režisérov, ako sú Polanski či Almodóvar. Z Česka a Slovenska by sa mala časom rozšíriť do celej Európy.

V rozhovore pre týždenník predstavil podrobnosti projektu Ivan Hronec, ktorý stojí aj za kanálmi Filmbox a CS TV. Priznal, že už je všetko pripravené a v podstate sa už len čaká na spustenie, ku ktorému by malo prísť zrejme v novembri. „Pôjde o prvú európsku filmovú televíziu. Ide o koncept diváckeho filmového prehľadu kinematrografií celej Európy, kde bude mať rovnocenné zastúpenie každá krajina geografickej Európy. Hľadáme teda to, čo Európu prezentuje. Bridget Jones, Asterix, Arséne Lupin, Curro Jimenéz či Jánošík,“ prezradil Trendu Hronec.

Kanál začne ako pilotný projekt na jeseň tohto roku na Slovensku a v Českej republike. Podľa stránky firmy by ho mal mať vo svojej ponuke T-Com, UPC aj Orange. Prvý raz sa o štarte televízneho kanálu začalo hovoriť na festivale v Cannes, kde Hronec oznámil svoje plány. Filmy by mali byť v pôvodnom znení s titulkami.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu