Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mimosúdna dohoda: Tomanová nie je mimozemšťan!

E.T. mimozemšťan, Viera Tomanová
E.T. mimozemšťan, Viera Tomanová

BRATISLAVA – Poslankyňa Smeru Viera Tomanová sa dočkala! Po štyroch rokoch sa jej ospravedlnili za prirovnanie jej zovňajšku k filmovému mimozemšťanovi E.T.-mu. Exministerka práce napriek tomu s ospravedlnením spokojná nie je. Čo na to hovorí? A čo autor podobizne, dnes už hovorca premiérky Radičovej Rado Baťo?

Vydavateľský dom Trend Holding sa v piatok medzi svojimi blogmi ospravedlnil exministerke práce Viere Tomanovej za to, že vtedajší šéfredaktor týždenníka Trend Rado Baťo prirovnal jej podobizeň k milej, no nie príliš peknej filmovej postavičke E.T.. Tomanová však nie je spokojná, a zároveň je presvedčená o tom, že mala v prípade druhého piliera, o ktorom Baťo v článku písal, pravdu. „O to viac ma to mrzí, že E.T bol najobľúbenejšou postavičkou mojich detí. A takto ju zosmiešnili. Ako by ste sa cítili vy, keby vás v televíziách prirovnávali k mimozemšťanovi?“ spýtala sa nás.

Exministerka ani po štyroch rokoch nevie prísť Baťovi na meno. „Je to jeden bezcharakterný mladý muž. Neospravedlnil sa mi,“ povedala pre Topky. Súčasný premiérkin hovorca sa naopak k veci vracať nechcel. „Nebudem to komentovať,“ znela jeho odpoveď. Keď sme Tomanovú požiadali, aby zverejnila podrobnosti mimosúdnej dohody, uviedla, že to nechala na svojho právneho zástupcu. Nevedela povedať, či je v rámci dohody aj finančné vyrovnanie.

Na jar roku 2007 na svojom blogu Rado Baťo polemizoval o Tomanovej krokoch v druhom pilieri. V rámci toho zverejnil úvahu o tom, že ministerka nepochádza z planéty Zem, čo mala potvrdzovať aj priložená fotografia, kde boli pod sebou zobrazení E.T. a Viera Tomanová. Vtipne sa snažil dokázať, že práve fotografia potvrdzuje podobnosť. Exministerka Baťa za použitie podobizne zažalovala v roku 2008. Dôvodom mal byť zásah do ochrany osobnosti a do jej práva na podobizeň. V piatok sa Tomanovej za neoprávnené použitie podobizne ospravedlnili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu