Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bugár útočí na Csákyho: Chcel ma dostať pod nôž

Bugár s Csákym si nevedia prísť na meno
Bugár s Csákym si nevedia prísť na meno

BRATISLAVA - Minuloročné parlamentné voľby stáli šéfa Mostu-Híd Bélu Bugára pevné zdravie. Z toho, že skoro skolaboval a takmer musel na operáciu, obvinil šéfa konkurenčnej SMK Pála Csákyho. Vraj za to mohli slová o tom, že Bugár je iba trójsky kôň Roberta Fica a za založením Mostu je práve strana Smer.

Dnešné pojednávanie medzi oboma menšinovými politikmi bolo v réžií srdcervúcej reči šéfa Mostu-Híd. Ten zažaloval Csákyho za obvinenia v čase, keď odišiel z SMK a založil vlastnú stranu. „Tieto negatívne informácie sme museli počas kampane vysvetľovať osobne takmer v každej dedine. A to sa odrazilo aj na mojom zdravotnom stave. Dokonca mi hrozila operácia, ale nakoniec som sa z toho dostal,“ zdôvodňuje Bugár svoju žalobu na Csákyho. Bližšie informácie, o aký druh nemoci išlo však konkretizovať už nechcel. „Je to moja súkromná vec,“ tvrdí.

Csáky na pojednávanie neprišiel, lebo tvrdí, že je to celé fraška. „Samozrejme, že to nie je pravda. Chcel by som vidieť dôkaz, že bol pán Bugár chorý. Politika je vec verejná a pokiaľ to nezvláda, môže kedykoľvek dobrovoľne odísť,“ reagoval na otázku, či si myslí, že Bugárovi naozaj hrozili zdravotné problémy. „Je to iba jeho osobná snaha sa zviditeľniť a ja ho v tom podporovať nebudem,“ dodal šéf SMK.

Obvinenia, že Smer je za vznikom Mostu, brali ľudia na mítingoch podľa Bugára veľmi vážne. Voči Smeru tam boli podľa neho negatívne ohlasy v dôsledku vtedy prijímaných zákonov. Do centrály strany volávali ľudia, ktorí sa tiež pýtali, či za Mostom nie je Smer. Preto žiada od Csákyho ospravedlnenie a tritisíc eur. Kvôli rovnakému obvineniu sa v minulosti ospravedlnil Bugárovi predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu