Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

S požiarom bojovali päť hodín, škody odhadli na 400-tisíc

Areál spoločnosti Bukóza Holding
Areál spoločnosti Bukóza Holding

HENCOVCE - Takmer päť hodín bojovali vranovskí hasiči s požiarom, ktorý v noci zachvátil výrobné priestory spoločnosti Bukocel a.s., ktorá patrí do skupiny spoločnosti Bukóza Holding v Hencovciach.

Horelo vnútro drevosekárne, zväčša elektroinštalácia, rozvody a na jednom mieste došlo až prehoreniu obvodového plášťa budovy, informovalo operačné stredisko hasičov v Prešove. Požiar, ktorý ohlásili o 1:45, sa podarilo uhasiť až približne okolo siedmej ráno. Na jeho likvidácii sa podieľalo deväť hasičov z Vranova nad Topľou s dvoma cisternami. Zo závodného útvaru povolali ďalších jedenásť hasičov s technikou.

Na východ Slovenska sa už presúva skupina z Bratislavy, pretože odhadovaná škoda požiaru je vysoká, predbežne až 400-tisíc eur. „Expertízna skupina má za úlohu presne určiť príčinu požiaru,“ informoval hovorca prešovských hasičov Peter Kovalík.

Podľa vedenia spoločnosti nedošlo k žiadnemu ohrozeniu života ani k úrazu. Výroba celulózy by mala byť obmedzená len v minimálnom rozsahu, nakoľko majú zásoby štiepok. „Obnovenie kompletnej výroby predpokladáme dnes večer okolo 22:00 hod.,“ uviedlo predstavenstvo vo svojom stanovisku.

Nočný požiar v areáli Bukózy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu