Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Vyšetrovanie v prípade reverenda Arnolda pokračuje

Arnold V. krátko pred vstupom do pojednávacej miestnosti 14. 8. 2006.
Arnold V. krátko pred vstupom do pojednávacej miestnosti 14. 8. 2006.

BRATISLAVA - Polícia stále pracuje na prípade 34-ročnej Maďarky Moniky S., ktorú zadržiavali na ranči pri Kráľovskom Chlmci. V utorok vykonali policajti ďalšie domové prehliadky v dome označenom ako Vínny domček a v rodinnom dome na Petőfiho ulici v Kráľovskom Chlmci.

Policajti pri tejto prehliadke zaistili približne 150 CD a DVD nosičov, 188 nábojov, 855 fľaštičiek s obsahom neznámej látky, 65 kníh o mágii a okultizme, voskové figuríny so zapichnutými špendlíkmi a prekryté konárikmi s tŕňmi, voskovú figurínu, ampulky s modrou a červenou tekutinou a fotografie žien. Zaistili aj plastový kufrík, v ktorom boli rekvizity k mágii a vlasy, počítač a videokameru. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia PZ Martin Korch, obsah cédečiek a dévedečiek ako aj ostatné zaistené veci už skúmajú policajní experti, aby mohli vypracovať znalecké posudky potrebné pre vyšetrovanie.

Polícia zároveň odmieta medializované informácie, podľa ktorých bola Monika S. na ranči dobrovoľne. "Vyšetrovanie celého prípadu je v súlade so zákonom, samozrejme pod dozorom prokuratúry, akékoľvek špekulácie médií o nezákonnosti sú neopodstatnené", uviedol Korch.

Z ranča upraveného na vykonávanie náboženských rituálov oslobodili policajti minulý týždeň 34-ročnú Maďarku žijúcu v USA Moniku S. Policajti zadržali štyroch ľudí, jedným z nich bol aj 34-ročný Arnold V. z Kráľovského Chlmca, ktorého ostatní oslovovali majster. Všetkých okrem Arnolda V. po vypočutí prepustili. Podľa informácií policajného prezidenta Jána Packu išlo o prívržencov zatiaľ bližšie nešpecifikovanej sekty s prvkami satanizmu a extrémizmu. Na vlastnej internetovej stránke www.mastersurgeons.com o sebe uvádzal, že on, Reverend Arnold, je psychický chirurg.

Arnolda V. vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, drogovej trestnej činnosti, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Hoci J. Packa na piatkovej tlačovej besede hovoril aj o obvinení z brania rukojemníka, toto prokurátor neakceptoval. Namiesto toho muža obvinili z týrania blízkej a zverenej osoby, pretože žena mala početné zranenia, okrem iného aj prasknutý ušný bubienok, dodal Korch.

Obvineného muža zobral v pondelok 14. augusta sudca do vyšetrovacej väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody od štyroch do osem rokov. Polícia sa o prípade dozvedela od maďarského konzulátu, ktorý kontaktoval Monikin manžel, žijúci v USA. Od toho únoscovia žiadali výkupné 40 000 USD.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu