Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Štefan Konkol - Pohrobok

Rišo je vynikajúci žiak, ktorého v škole šikanujú. Doma si na ňom brutálny otčim lieči svoje komplexy. Niet divu, že chlapec by chcel žiť v paralelnom svete. Keď sa však doň dostane, ocitne sa v strede zápasu medzi dobrom a zlom. Podarí sa mu využiť svoje vedomosti človeka 20. storočia a poraziť armádu Temného pána Šajdána?

Ukážka:
Vrazil dýku do tmavého brucha nad sebou. Ďalšia paripa začala besnieť. Zmätok pred bránou bol nevýslovný. Jeden z temných elfov však zoskočil zo sedla a vbehol do veže. Ilvareel to kútikom oka zachytil. Chcel ho nasledovať, ale keď bol na zemi, zaútočili naňho dvaja ghúlski jazdci.

Trpaslík zúrivo otáčal kolesom a brána sa pomaly zatvárala. Keď ostávala posledná piaď, v medzere sa objavila hrozná tvár ghúla. Temný elf chmatol okraj brány, zastavil ju a dral sa dnu. Kolesom sa nedalo pohnúť. Korrák očervenel a napnuté svaly sa mu jasne črtali pod koženou kazajkou. Ghúl strčil hlavu dnu a zaškeril sa. Rišovi sa zježili všetky vlasy na hlave, ale priskočil k trpaslíkovi a tiež sa zaprel do kolesa.

Ilvareel prvú ranu zablokoval. Znovu lietali iskry vzduchom. Druhej rane sa snažil uhnúť dlhým skokom dozadu, ale uspel len čiastočne. Scimitár mu zachytil hruď. Rozpáral svaly, tvrdé ako železo, rozsekol rebrá a zahryzol sa až do srdca. Biely elf vedel, že ho od konca delí len pár okamihov.

O autorovi:
Štefan Konkol sa narodil v roku 1943 pri Kežmarku. Po štúdiu stomatológie pracoval ako zubný lekár v Brezne. Roku 1969 emigroval a žil vo Veľkej Británii, v Austrálii a v Japonsku. Do Československa sa vrátil v roku 1991.

Literárne debutoval fantasy románom Operený had (1993, 1996), po ktorom nasledovala séria Miešanci (2000) a Miešanci, kláštor (2001), pri ktorej autorsky spolupracoval s Alexandrou Pavelekovou. Po rozdelení autorského dua vydal samostatne 3.b pokračovanie s názvom Miešanci, krvavá pyramída (2002).

www.ikar.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu